СТИЦАЊЕ ПРОФИ ЛИЦЕНЦЕ ПРИОРИТЕТ :: Semberija INFO ::

 

СТИЦАЊЕ ПРОФИ ЛИЦЕНЦЕ ПРИОРИТЕТ


Младен Жижовић и Зрињски из Мостара раскинули су уговор о сарадњи тако да је један од најмлађих тренера у Премијер лиги БиХ сада слободан. Жижовић је на клупи Зрињског провео 14 мјесеци и за то вријеме доживио само 5 пораза у свим такмичењима (Премијер лига, Куп и квалификације за Лигу Европе). Под његовим вођством Зрињски је постигао један од највећих успјеха у клупској историји пласиравши се у треће коло квалификација за Лигу Европе, гдје је несретно елиминисан, а овим пласманом Зрињски је зарадио око 1,5 милиона КМ. Ове сезоне екипа је у завршници Купа БиХ а на првенственој табели конкуришу за излазак на међународну сцену.

- Сматрам да сам у свом боравку у Зрињском извукао максимум из екипе с обзиром на дате околности. Скоро комплетнма екипа и стручни штаб су прележали Цорону тако да је то била отежавајућа околност, но када се све сабере задовољан сам својим боравком у Мостару. Најбитније за једног тренера када одлази је да остави клуб у бољем стању него што га је затекао, а резултати говоре да је то тако када је сарадња између мене и Зрињског у питању , истакао је Жижовић.

Бројне љубитеље фудбала у БиХ изненадио је одлазак Жижовића са клупе Зрињског али на то сигурно нису утицали резултати и атмосфера у питању већ низ других околности које су се дешавале у клубу. О њима Жижовић не жели да прича, каже да ће вријеме показати да је био у праву а сада му је главни приоритет дипломирање за стицање профи лиценце, гдје ће постати најмлађи тренер у БиХ који има такву лиценцу.

- Након 6 године рада и учења почетком јануара требао би да комплетирам овај свој рад при Центру за едукацију тренера код професора Таловића и стекнем УЕФА про диплому. Недавно сам боравио на стажирању у ФК Црвена Звезда из Београда и овом приликом захваљујем се тренеру Дејану Станквићу и мом некадашњем тренеру у Раднику Небојши Милошевићу који су ми изашли у сусрет и омогућили боравак у овом клубу. На прољеће ћу поново бити гост у Београду један период, како би прошао и такмичарски период у раду овог клуба, нагласио је Жижовић.
Некадашњи играч и тренер Радника боравио је у Црвеној Звезди у периоду од 15. од 23. децембар а на одбрану завршног рада у школовању ће у првој половини јануара, након чега ће стећи звање професионалног тренера. Жижовић се налази у својој Бијељини, гдје борави са породицом и пријатељима а свакако да прати и дешавања у ФК Радник.

- Радник и Зрињски су моји клубови. У Раднику сам поникао као играч и тренер а у Зрињском направио неку своју афирмацију. Радник има веома озбиљне проблеме, надам се да ће руководство клуба озбиљно приступити ријешавању овог стања јер Бијељина заслужује да има Премијерлигаша а очекујем да ће Радник сачувати свој Премијерлигашки статус у прољетнем дијелу шампионата јер то од њега очекују сви навијачи клуба а наравно и грађани Бијељине. Било би добро направити неки дугорочни план Радника и евентулано изборити поново наступ на међународној сцени што би био велики успјех за наш клуб, истиче Жижовић.

Свјестан је Жижовић свог тренерског позива и да су тренери некако увијек „потрошна“ роба. Није само клуб из Мостара мијењао током ове сезоне. Велики број клубова у Премијер лиги одлучио се за смјене, с поред њега дошло је до промјена и у Крупи, Младости, Раднику, Борцу...

(ФК РАДНИК)