Игокеа боља од Меге у 14. колу АБА лиге, плеј-оф на видику :: Semberija INFO ::

 

Игокеа боља од Меге у 14. колу АБА лиге, плеј-оф на видику


Фото - Независне
Кошаркаши Игокее стигли су до десете овосезонске побједе у регионалној АБА лиги након што су у 14. колу као гости славили против екипе Меге Сокербет (Soccerbet) 86:84. Тријумфом над директним ривалом у борби за плеј-оф првак БиХ је направио нови велики корак ка пласману међу четири најбоље екипе у регионалном такмичењу.

У тиму тренера Драгана Бајића најефикаснији је био Един Атић са 28 поена, Ентони Клемонс је додао 15, а Марко Јошило 14. Код домаћина Филип Петрушев је постигао 27 поена. Занимљива сцена на мечу виђена је када је Атић дао тројку и извињавао се бившем тренеру Меге Дејану Милојевићу, који је меч пратио с трибина, с обзиром на то да је бх. репрезентативац био члан Меге 2018. године.

Игокеа је након ове побједе на трећем мјесту на табели са омјером од 10 побједа и три пораза и без икакве дилеме је у кругу тимова који ће се до самог краја лигашког дијела првенства борити за једно од четири мјеста која воде у плеј-оф.

"Честитам својим момцима на великој побједи јер смо играли против квалитетне екипе која игра изванредно и у сваком случају заслужује мјесто на којем се налази на табели. Мислим да смо у већини меча, посебно у првом полувремену максимално испоштовали све задатке које смо поставили. Окосница тима Симоновић - Претрушев је заустављена, имали смо контролу дефанзивног скока, мислим да Мега у првом полувремену није забиљежила ниједан офанзивни скок, што је велика ствар", рекао је Драган Бајић, тренер Игокее, и додао:

"Против оваквог тима нема пада концентрације, они имају квалитет и енергију да могу да се врате из оваквих ситуација. Сугерисао сам да морамо Мегу увести у игру пет на пет, да им онемогућимо транзицију и брзе контранападе. Ту је највећи проблем био у другом полувремену, Петрушев се разиграо, правили су нам игром пика и шутом за три поена доста проблема. Мало смо каснили у одбрани, али гледајући цијелу утакмицу, сваки други исход не би био праведан јер мислим да смо у потпуности заслужили ову побједу."

Иначе, у прва два суботња сусрета видјели смо два изненађења. Борац из Чачка је по други пут ове сезоне савладао Партизан, овај пут је било 75:71, тако да су "црно-бијели" сада миљама далеко од жељеног плеј-офа.

Још драматичније је било у Сплиту, гдје су Сплићани спектакуларном тројком бх. репрезентативца Санија Чампаре нанијели други пораз екипи Будућности. Сплит је славио 78:77 и то након што је Чампара уз звук сирене с преко девет метара погодио за три поена.

Независне новине