Хаос на Аустралијан опену: У карантину најмање 47 играча :: Semberija INFO ::

 

Хаос на Аустралијан опену: У карантину најмање 47 играча


Најмање 47 тенисера стављено је у карантин због неколико случајева заразе вируса корона откривеним у авионима којим су допутовали у Мелбурн на Аусталијан опен.

Прави хаос настао је на Отвореном првенству Аустралије након што је утврђено да су четири особе позитивне на вирус корона, а биле су на два лета којима су тенисери допутовали на турнир.

Један од позитивних случајева је и тренер који је рекао да му је "жао због посљедица" које сада сви осјећају, јавља ББЦ.

Играчи су прије укрцавања на лет морали да имају негативан тест на вирус корона, а затим су смјештени у одређене карантинске хотеле у Мелбурну и Аделејду.

Нјима је дозвољено да до пет сати дневно тренирају на терену, осим оних који су стилги спорним летовима и који су затворени у своје собе.

Период затварања, односно карантина наљутио је неке играче који су рекли да им правило није било јасно.

"Да су нам рекли за ово раније не бих дошла да играм у Аустралију. Остала бих код куће", написала је румунска играчица Сорана Кирстеа на Тwиттеру.

Међу њима су и врхунски играчи Викторија Азаренка, Слоун Стивенес, Кеиј Нишикори, Ангелика Кербер и Британка Хеадер Ватсон.

Директор Аустралијен опена Крег Тили инсистира да турнир, први Грен слем сезоне, почне према плану 8. фебруара.

​Срна / Независне