ФК РАДНИК – ПРИПРЕМЕ ЗА ПРОЉЕТНИ ДИО ПРЕМИЈЕР ЛИГЕ БИХ: НОВА ЛИЦА У БАЛКАНСКОЈ УЛИЦИ :: Semberija INFO ::

 

ФК РАДНИК – ПРИПРЕМЕ ЗА ПРОЉЕТНИ ДИО ПРЕМИЈЕР ЛИГЕ БИХ: НОВА ЛИЦА У БАЛКАНСКОЈ УЛИЦИ


Фудбалери „Радника“ су у понедељак, 11. јануара 2021. године почели припреме за прољетни дио шампионата. ФК „Радник“ се тренутно налази два бода изнад црте која води у нижи ранг такмичења тако да му предстоји велика борба за опстанак у Премијер лиги БиХ. 



На првој прозивци се јавило 20 фудбалера а тренер плавих, Дарко Несторовић је представио план припрема.

- На самом почетку слиједе нам мјерења и провјера здравственог стања фудбалера. Након тога акценат ћемо дати на физичкој спреми, комбинујући рад у теретани и на зеленом терену. Заказали смо пет контролних утакмица са екипама из окружења, а генералка ће бити против ФК „Звијезда 09“. Када је ријеч о играчком кадру, предстоји нам ангажовање нових имена. Морамо радити на томе да доведемо циљана појачања, играче који могу одмах заиграти у првом саставу и изнијети тежину наставка шампионата. Са некима смо већ преговарали но финансије ће диктирати број и квалитет евентуланих појачања.“ истакао је Несторовић.

Првом тиму прикључени су и јуниори, који су јесенас добијали одређену минутажу (Шукиловић, Ристановић, Јовић, Никић, Зупур).

Снијежни покривач је фудбалерима и стручном штабу „Радника“ направио нови проблем са условима за тренинге. Рјешење су понудила господа Борис Станишић и Пантелија Митровић уступивши, без икаквих накнада терен са вјештачком травом у комплексу Етно села „Станишићи“ односно, превоз фудбалера током припремног периода. Овакав гест је изазвао одушевљење свих пријатеља, љубитеља и навијача "мајстора из равнице"! 

- Овим путем желимо се захвалити доказаним пријатељима! Стварамо заједно атмосферу среће!“ поручују из ФК „Радник“.

Од почетка припрема до данас „плави“ су појачали екипу са неколико имена. Први међу новопридошлима је Матеј Јелић, некадашњи нападач загребачког Динама, Ријеке, Рапида, Жилине. Ради се о 31- годишњем голгетеру који ће конкурисати за позицију најистуренијег нападача. 



- Хвала на добродошлици и драго ми је да ме желите. Дошао сам да дајем голове", рекао је хрватски голгетер на представљању у Балканској улици.              

Сљедећи фудбалер који ће конкурисати за први тим Плавих је Миладин Филиповић (лијеви бек, 25. година, 172 цм) који је до сада наступао за Подриње, Звијезду 09, ОФК Београд и Крупу. Радио је припреме са ФК „Радник“ 2017.године. 



- Радујем се што ћу поново обући дрес Радника. Желим да се наметнем тренеру Несторовићу и да изборимо опстанак у лиги. Имаћу доста "својих навијача" јер сам најзад дошао кући. Изборићемо опстанак", каже популарни Миле!           

Крајем јануара, на Градском стадиону у Бијељини је представљен Анте Бакмаз, нови играч ФК „Радник“. Рођен је 1992. године. Очекивања су да ће, са својом грађом и висином од 188цм бити стуб одбране Плавих. Има богато међународно искуство, а последњи клуб за који је наступао је прволигаш Румуније АЦСФ „Цомуна Рецеа“. 



- Први пут сам у Бијељини. Чуо сам доста о богатој историји клуба. Увидио сам колико овај клуб значи граду. Вјерујем да можемо остати ако се у припремама намучимо. Зато вас поздрављам и журим на тренинг", рекао је нови шеф одбране Бијељинаца.   

Марко Миленковић, везни играч (1991., 172цм) долази из ФК „Раднички“ (Пирот). Наступао је за Слогу (Добој), Јединство (Бихаћ), Славију, НК Рудеш (ХР), Слободу (Ужице).



- Премијер лига БиХ је нови изазов. Познајем доста тимова и мислим да ће бити борба до последњег кола. Доказаћу да могу играти на највишем нивоу, а видим да је атмосфера другарска и радна ", казао је популарни "Багзи"!     

Конкуренцију на голманској позицији појачаће повратник у редове Плавих, Лука Билобрк (1985., 197цм). Између осталих, до сада је бранио боје зеничког Челика, НК „Широки Бријег“, СВ „Хорн“.



- Увијек имам јасан циљ. У Бијељини ми је било врло лијепо у првом периоду. Стекао сам пријатеље и навијаче. Сада сам дошао поново с циљем да останемо у елити БиХ фудбала јер Радник и овај град то заслужују. Радујем се новом доласку у Семберију и поред ковид тешкоћа, видим ентузијазам и жељу за успјехом", рекао је Билобрк.  

Радник је другог фебруара 2021. године представио још једно велико појачање. Плави дрес задужио је поуздани централни везни Милош Симоновић, који је бијељинским навијачима фудбала познат од фебруара 2019. године када је први пут постао члан ФК „Радник“.



Симоновић је рођен 1990. године у Зајечару, а наступао је за Београд, Раднички (Обреновац), Инђију, Напредак, Радник (Сурдулица). Протеклу полусезону је наступао у Премијер лиги БиХ за екипу ФК „Крупа“. Имао је међународну епизоду у Супер лиги Узбекистана, играјући за екипу ФЦ „Согдиана“. Репрезентативац је Србије за коју је дебитовао 29. јануара 2017. године у мечу против Сједињених Америчких Држава.  

У току припрема бијељинских Плавих стигла је још једна вијест: млади фудбалер Радника Владимир Брадоњић прелази у славни ПАОК из Солуна.
- Након дуготрајних преговора, сагледавања свеукупне ситуације и испоштованих процедура , одлучено је да популарни "Брадињо" добије дозволу за промјену средине“, рекли су из ФК „Радник“.



- Четири године у Раднику пролетјеле су као трен. У овом клубу сам доживио јединствене моменте, као и своју пуну играчку афирмацију. Научио сам много ствари, сазрио сам, разумио значај рада и упорности, упознао дивне људе... Дијелили смо лијепе и оне мање лијепе тренутке. Једнако смо се носили са падовима, као и са успјесима. Достојанствено, подигнуте главе. Ово поглавље је завршено. То је живот, драго ми је толико да се штипам мислећи да сањам, а с друге стране, жао ми је саиграча, клуба и града. Заволио сам Бијељину. Навијаћу за Радник и желим да избори опстанак у Премијер лиги. Никада вас нећу заборавити", рекао је Брадоњић. 

​Семберија инфо - И. Гутић