Игокеа побиједила Партизан за прво мјесто :: Semberija INFO ::

 

Игокеа побиједила Партизан за прво мјесто


БЕОГРАД - Пету побједу заредом, а 14. у овој сезони АБА лиги уписали су кошаркаши Игокее који су славили на гостовању код Партизана резултатом 83:75 у 18. колу и бар до сутра преузели прво мјесто на тaбели.

Нови тријумф представља нови корак ка плеј-офу регионалног такмичења екипе из Александровца док је Партизан остао без пласмана међу четири најбоља тима. Игокеа је уписала тек другу побједу над Партизаном у Београду, а овај пут није виђена велика драма као што је то био случај у првом мечу ове сезоне. Гости су водили највећим дијелом утакмице, а уз неколико сумњивих судијских одлука Партизан је у 30. минуту истопио предност од десет поена Игокее и повео са 59:57. Тројком Ентонија Клемонса гости су поново повели, а лијепом акцијом, односно дуплим пасом Едина Атића и Николе Јовановића гости су пред почетак посљедњег периода имали минималну предност.

Изабраници Драгана Бајића много боље су отворили четврту четвртину, везали седам поена и најавили нову побједу. Београђани се нису предавали и на све начине су покушавали да изборе тријумфа, али су енергични гости одбијали све нападе домаћина. У нападу, Марко Јошило налазио је пут до коша и убацио је девет поена у посљедњих пет минута за велико славље свог тима. Најбољи код побједника били су Јошило, Клемонс и Далибор Илић са по 16 поена док је Атић имао 13. У редовима Партизана Рашон Томас је постигао 18, Ерик Мика 15, Маркус Пејџ 14, а Новица Величковић и Огњен Јарамаз по 11. Партизан је сада на скору 7-10, а Игокеа 14-3.

Глас Српске