Игокеа освојила 12. Трофеј Купа Српске :: Semberija INFO ::

 

Игокеа освојила 12. Трофеј Купа Српске


Фото - Срна
Кошаркашки клуб “Игокеа” из Александровца освојио је трофеј Купа Републике Српске и на тај начин стигао до 12. пехара у овом такмичењу.

Кошаркаши “Игокее” савладали су у финалној утакмици у Лакташима екипу Братунца резултатом 100 према 59.

Медаље финалистима уручио је предсједник Кошаркашког савеза Српске Борис Спасојевић, пехар капитену “Игокее” Марку Јошилу уручила је министар породице омладине и спорта РС Соња Давидовић, док је велики прелазни пехар, који ће красити витрине “Игокее”, уручила предсједник РС Жељка Цвијановић.

Цвијановићева је честитала финалистима и истакла да је Српска и у доба пандемије вируса корона у стању да ужива у спорту.
“Нажалост, нема публике, али се надамо да ће доћи и то вријеме. Међутим, то није дестимулисало играче, они су показали сјајну игру. То су добре екипе, знају и за срчаност и за стратегију, тактику и све што је потребно да зна један спортиста. Поносна сам што ми у Српској и у ова тешка времена можемо да одржавамо спорт и да вјерујемо у спортска достигнућа. Наравно, они су и најбољи амбасадори Српске”, рекла је Цвијановићева новинарима у Лакташима.
Она је нагласила да је важно имати домаће спортске звијезде, без обзира о којем спорту је ријеч, јер је то добра порука за дјецу и омладину који желе да се опробају у свијету спорта, да имају за узоре људе који предано тренирају.
“У спорту научите прво да поштујете себе и своје тимске колеге, па противника и судију и посебно публику. И све то даје сјајан резлтат и ја волим што Српска воли спорт”, рекла је Цвијановићева.
Давдовићева је честитала кошаркашима “Игокее” на трофеју, али и Кошаркашком савезу Српске на одличној организацији финалне утакмице.

Изразила је наду да ће се у скорије вријеме и публика вратити на трибине и уживати у спортским манифестацијама.

Спасојевић је честитао и побједнику и пораженом, те изразио наду да ће наредна година проћи без пандемије вируса корона, да ће дворана бити пуна као и да ће сви поново уживати у кошарци.
Тренер “Игокее” Драган Бајић честитао је играчима своје екипе на првом трофеју у овој сезони, те изразио наду да ће их бити још. Он је нагласио да за “Игокеу” нема предаха и да у наставку сезоне предстоји много важних утакмица.

Овим трофејом “Игокеа” је изборила право наступа на завршном турниру Купа БиХ који ће у петак и суботу бити одигран у Лакташима. Противник у полуфиналу биће им “Босна ројал”, док ће у другом полуфиналу играти “Спарс” и “Широки”.

СРНА / БХРТ