СРБИЈА ОВЈЕРИЛА ПЛАСМАН НА ЕВРОБАСКЕТ :: Semberija INFO ::

 

СРБИЈА ОВЈЕРИЛА ПЛАСМАН НА ЕВРОБАСКЕТ


Foto: FIBA
Кошаркашка репрезентација Србије пласирала се на Европско првенство 2022. године.

Србија је у петом колу квалификација савладала Грузију са 92:66 и тако овјерила пласман на Европско првенство.

Тамо ће се наћи и Грузија, која је и пред почетак квалификација аутоматски обезбиједила пласман на Евробаскет као један од четири домаћина, као и Финска, која иде као трећа из ове групе.

Србија ће у посљедњем колу играти против Швајцарске у недјељу од 13.00 часова.

Почело је неефикасно са обе стране, али је Србија играла бољу одбрану и дозволила Грузији да за пет минута постигне само један кош.

Водила је Србија са 11:2 и то највише захваљујући брзих пет фаулова Грузије, која је из бонуса изашла већ послије три минута кошарке у првој дионици.

Српска репрезентација је у завршници прве четвртине одиграла слабо и дозволила серију Грузије од 8:0, али су ипак на први мали одмор отишли са три поена предности.

Грузија је успијела да преокрене и поведе на шест минута до краја првог полувремена, али је онда Дејан Милојевић затражио тајм-аут и тражио од својих играча да се игра убрза, што су они и урадили.

Посебно је блистао Филип Петрушев, који је постигао 16 поена у првом полувремену, а пратио га је и Данило Анђушић.

На полувремену је било +6 за Србију, а мали број поена може се оправдати катастрофалним шутем и једних и других за три поена у првом полувремену.

Србија у друго полувријеме улази одлично шутерски расположена, посебно Данило Анђушић.

Три тројке одводе Србију на +13, али се и Грузија распуцала и није дозвољавала Србији да се још више одмакне.

Српски кошаркаши су у истом ритму играли цијелу трећу четвртину, погодили су шест тројки само у трећој дионици и пред посљедњих 10 минута било је +14.

Рутински је Србија одржала предност у посљедњој четвртини. Играли су сјајно, радио је и шут и улаз и српски кошаркаши долазе до треће побједе у овим квалификацијама.

Осветили су се Грузију на њиховом терену за пораз у првом колу у Београду.

Србију су до побједе предводили Филип Петрушев са 27 и Данило Анђушић са 22 поена. Двоцифрен је био и Ребић са 11 поена.

Код Грузије истакли су се Шермандини са 20, Санадзе са 15 и Френкамп са 10 поена.
 
(б92)