ТАКМИЧЕЊЕ У ПРЕМИЈЕР ЛИГИ БИХ НАСТАВЉЕНО У БИЈЕЉИНИ: РЕМИ ПЛАВИХ И РОЂЕНИХ :: Semberija INFO ::

 

ТАКМИЧЕЊЕ У ПРЕМИЈЕР ЛИГИ БИХ НАСТАВЉЕНО У БИЈЕЉИНИ: РЕМИ ПЛАВИХ И РОЂЕНИХ


На Градском стадиону у Бијељини данас је одиграна прва утакмица 20. кола Премијер лиге БиХ између ФК „Радник“ и ФК „Вележ“. Као што је на јучерашњој прес коференцији и најавио тренер Плавих Дарко Несторовић, обје екипе су на терену показале велику борбеност и жељу за побједом. Упркос свему приказаном, мреже на Градском стадиону у Бијељини данас су мировале.



Одмах у првој минути Радник је имао велику шансу када Попара упућује добар али недовољно снажан ударац са врха шеснаестерца. Голман Рођених, Кјосевски без проблема рјешава ову ситуацију.

Играло се чврсто у наставку меча без великих прилика до половине првог полувремена када су Вележови фудбалери изиграли одбрану бијељинаца: Радовац је кроз средину одлично проиграо Анђушића који излази пред Билобрка и шутира неколико центиметара поред стативе. До краја полувремена су популарни Рођени имали још три добре прилике пред голом Билобрка, али је мрежа ФК “Радник” остала нетакнута.

У наставку меча фудбалери Радника су показивали већу жељу за побједом. У 52. минути, Хусеинбашић је претрчавши пола терена у шеснаестерцу гостију упослио Карића који излази један на један са голманом Рођених. Мрежа ФК „Вележ“ је остала сачувана. Три минута касније Хусеинбашић сјајно проналази простор за шут са врха казненог простора гостију и снажно шутира поред гола Кјосевског.



У 57. минути Дино Хасановић добија други жути картон. ФК „Вележ“ је до краја утакмице играо са играчем мање. Ова ситуација је додатно осоколила домаће фудбалере који одлучније крећу према голу Мостараца. У 64. минути Карић добија одличну лопту у петарцу ФК “Вележ” али шутира у добро постављеног Кјосевског. До краја меча фудбалери Радника нису озбиљније пријетили. Мостарци су на другој страни снажним ударцем Радовића са преко 20 метара безуспјешно покушали изненадити Билобрка. 

Промјене резултата до краја утакмице није било па је остало непопуларних 0:0.

По завршетку утакмице Дарко Несторовић тренер ФК “Радник” је изјавио:
-Прво полувријеме смо одиграли како смо се договорили - на контру. Из такве контре на отварању утакмице могли смо доћи до гола, али је Попара слабо шутирао. Тих 45 минута Вележ је имао посјед лопте који смо му свјесно препустили и чекали смо њихове грешке да направимо нешто више у завршници. Вележ је имао једну стопостотну шансу када су израдили акцију, лопта је прошла поред стативе и то је полувријеме било егал. У другом смо промијенили стил игре, жељели смо ми посјед лопте, и видјели сте како је то изгледало. Направили смо три стопостотне шансе, али нисмо дали гол и када то промашиш, не заслужујеш да побиједиш.”

Семберија инфо - И. Гутић