БИЈЕЉИНА СЛАВИ НОВАКА :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА СЛАВИ НОВАКА


У част јединственом подухвату Новака Ђоковића, до сада невиђеном у свијету тениса – 311 седмица на лидерској позицији Асоцијације професионалних тенисера (АТП) компанија „Глобус“ ДОО и ФК „Радник“ из Бијељине у недјељу, 07. марта 2021. године ће на платоу ресторана „Пет језера“ организовати манифестацију „Бијељина слави Новака“.

Уз придржавање свих прописаних епидемиолошких мјера, у периоду између 12 и 20 часова биће организован читав низ активности .



Манифестацији ће присуствовати Новаков отац Срђан Ђоковић који ће присутне упознати са бројним детаљима који се тичу великог тениског аса. На импровизованом тениском терену, млади чланови Тениског клуба „Ас“ из Бијељине ће имати прилику да окупљеним грађанима демонстрирају усвојена знања „краљевског спорта“. На истом мјесту ће се заинтересовани моћи уписати у Школу тениса овог тениског клуба.

На видео зиду ће бити приказани детаљи из живота Новака Ђоковића, а како организатори најављују, постоји могућност директног јављања славног тенисера из Монте Карла.
 
Двадесетак спонзора недјељног славља се побринуло да гостима пружи потпун ужитак, те ће поред свега наведеног бити обезбјеђено бесплатно печење (бик на ражњу!) и пиће за све фанове лика и дјела Новака Ђоковића. 

- Намјера нам је била да на подручју града Бијељина достојно обиљежимо један овако значајан спортски успјех. Размишљали смо о нечему сличном и раније, али нас је епидемиолошка ситуација у друштву у томе онемогућавала. Желимо Новаку много среће у животу и да нам још дуго доноси радост својим успјесима,“ рекао је Миленко Зупур за „Семберија ИНФО“.

Осмог марта 2021. године, Новак ће и званично преузети Федереров рекорд по броју недјеља на првом мјесту АТП листе који је држао дуги низ година (310 недјеља на врху). Осмог марта, најбољи свјетски тенисер званично ће се уписати у историјске књиге као најбољи икад и остварити један од својих зацртаних циљева у каријери! Новак ће тада почети рекордну 311. недјељу тениске владавине, једну више од Швајцарца! 

Новак тренутно има скор од 387 побједа и 53 пораза као свјетски број један, док против играча из ТОП 10 има омјер 117:30.

Прије неколико дана је узео свој девети Аустралијан ОПЕН и сада има 18 гренд слем титула, двије мање од Рафаела Надала и Роџера Федерера.

Семберија инфо - И. Гутић