БИЈЕЉИНА СЛАВИ НОВАКА :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА СЛАВИ НОВАКА


У част јединственом подухвату Новака Ђоковића, до сада невиђеном у свијету тениса – 311 седмица на лидерској позицији Асоцијације професионалних тенисера (АТП), компанија „Глобус“ ДОО и ФК „Радник“ из Бијељине у недјељу, 07. марта 2021. године су на платоу код ресторана „Пет језера“ организовали манифестацију „Бијељина слави Новака“.

Уз придржавање свих прописаних епидемиолошких мјера организатори су се побринули да искажу поштовање и захвалност једном од највећих спортиста данашњице. Манифестацији је присуствовао Новаков отац, Срђан Ђоковић који је присутне упознао са бројним детаљима који се тичу великог тениског аса. 



- Новак је понос Србије, српског народа и свих народа у региону и цијелом свијету. Он проноси славу спорта, познавања историје свог народа и у сваком погледу је понос и дика сваке породице, овдје и у свијету. Ја често имам обичај рећи да је Новака изгубила породица, али га је добио народ, цио регион и цио свијет,” рекао је Срђан Ђоковић.
На импровизованом тениском терену, млади чланови Тениског клуба „Ас“ из Бијељине су окупљеним грађанима демонстрирали усвојена знања „краљевског спорта“. Ово је била и прилика за све заинтересоване младе таленте да упишу Школу тениса овог тениског клуба.

- У фудбалском свијету Семберија је позната по Сави Милошевићу, по Луки Јовићу и још многим успјешним фудбалерима. Али ми у Бијељини до данас нисмо урадили много да пронађемо, да имамо нашег Новака Ђоковића! Од данас ми смо у потрази за семберским Новаком Ђоковићем!!“ поручио је Васко Тодић, маркетинг менаџер ФК „Радник“. 



Двадесетак спонзора ове манифестације се побринуло да гостима пружи потпун ужитак, те су обезбједили бесплатнз храну (бик на ражњу) и пиће за све фанове лика и дјела Новака Ђоковића. 

- Намјера нам је била да на подручју града Бијељина достојно обиљежимо један овако значајан спортски успјех. Размишљали смо о нечему сличном и раније али нас је епидемиолошка ситуација у друштву у томе онемогућавала. Ми данас славимо Новака Ђоковића јер смо срећни што смо савременици човјека и спортисте који је небројено пута обрадовао све људе свијета који цијене истинске људске вриједности. Желимо Новаку много среће у животу и да нам још дуго доноси радост својим успјесима,“ рекао је Миленко Зупур за „Семберске новине“.

Осмог марта 2021. године, Новак је и званично преузео рекорд Роџера Федерера по броју недјеља на првом мјесту АТП листе који је Швицарац држао дуги низ година (310 недјеља на врху). Осмог марта, најбољи свјетски тенисер званично се уписао у историјске књиге као најбољи икад, остваривши један од својих зацртаних циљева у каријери! Новак је почео рекордну 311. недјељу тениске владавине! 

Новак Ђоковић тренутно има скоро од 387 побједа и 53 пораза као свјетски број један, док против играча из ТОП 10 има омјер 117:30.

Семберија инфо