КОШАРКА: СЛАВЉЕ РАДНИКА У ГРАДСКОМ ДЕРБИЈУ :: Semberija INFO ::

 

КОШАРКА: СЛАВЉЕ РАДНИКА У ГРАДСКОМ ДЕРБИЈУ


Кошаркашки дерби 20. кола прве МЛРС играо се у Бијељини између градских ривала КК „Будућност БН“ и КК „Радник БНБ Елвако Метпро“. Ова два клуба заузимају прве двије позиције на табели Прве лиге РС у кошарци за мушкарце. По други пут ове сезоне КК „Радник“ је изашао као побједник из дуела градских ривала.

КК БУДУЋНОСТ - КК РАДНИК ЕЛВАКО МЕТПРО 67:76 (17:23, 20:12, 14:20, 16:21)



Кошаркаши Радника су боље започели меч, контролисали игру и прву четвртину ријешили у своју корист резултатом 17:23. КК „Будућност БН“ је у другом периоду заиграла нешто боље, док је Радник имао веома лоше проценте шута, па су на велики одмор отишли са минусом од два поена.

У наставку КК „Радник“ враћа контролу над утакмицом, добија трећу и четврту четвртину и на крају заслужено долази до нових бодова.

Најефикаснији у екипи КК „Радник“ на овом сусрету био је Ђорђе Мичић са 22 постигнута поена и три асистенције, а двоцифрени су били још и Кокоруш са 18, Кецман са 12 и 8 скокова те Јовановић са 10 поена и 9 скокова. Кајмаковић је убацио пет, Бербаков четири, Влачић три и Маркез два поена. Наступили су још Цуровић, Радовић, Спасојевић и Лазић.

У тиму КК „Будућност БН“ нејефикаснији је био Лука Јовановић са 22 постигнута поена, девет скокова и три асистенције. Динко Пељто је убацио 19 поена, Виктор Благовчанин 12, Небојша Еркић шест поена и шест скокова те Елмир Джафић и Марко Гутаљ по четири поена.

Овом побједом, Радник је два кола прије краја регуларног дијела првенства осигурао прво мјесто пред почетак плеј-офа.

Семберија инфо - И. Гутић