ФК РАДНИК: САОПШТЕЊЕ ПОВОДОМ АКТУЕЛНОСТИ КОЈЕ СЕ ТИЧУ НАШЕГ КЛУБА :: Semberija INFO ::

 

ФК РАДНИК: САОПШТЕЊЕ ПОВОДОМ АКТУЕЛНОСТИ КОЈЕ СЕ ТИЧУ НАШЕГ КЛУБА


ПРЕНОСИМО КОМПЛЕТНО САОПШТЕЊЕ:

Драги љубитељи фудбала,

Једна од најтежих сезона у историји Премијер лиге БиХ ближи се крају. Као и на све сегменте живота пандемија корона вируса оставила је велике посљедице и по фудбал у БиХ. Иако споредна, ипак, најважнија споредна ствар на свијету проживљава тешке тренутке.

Здравље спортиста константно је угрожено ризиком од заразе, егзистенцијално преживљавање клубова због пратеће економске кризе доведено је у питање, а поврх свега остали смо без подршке највјернијих присталица на трибинама. Управо оних који би свједочили овоме што желимо предочити јавности.

Фудбалски клуб “РАДНИК“, суочавајући се са свим изазовима, уложио је велике напоре како би сачувао регуларност, финансијску одрживост и спортски дух за боља времена која ,надамо се, долазе.

Није лако, збијали смо редове, штедјели и борили се. За дигнитет клуба и фудбала у БиХ.

Нажалост , дешавања у прољетном дијелу елитног такмичења, намећу нам питање
„Да ли смо погријешили“?

 Да ли је пут достојанства, поштења и витешког надметања погрешан пут?

 Да ли нам случајно свирају пенале у Мостару и Бијељини, баш када сустижемо предност противника? Приликом досуђеног пенала у Мостару, наш играч Марко Савиновић је завршио у болници са тежом повредом кључне кости и слиједи операција!

 Да ли смо слијепи на циљано картонирање наших играча? Против Вележа у Мостару, судија Мусић свим нашим играчима са два жута картона даје и трећи како би били „слободни“ против великана из Платонове, а који је од прошле године поново члан премијерлигашког друштва!!! Али великан је великан...

"Великан " никад не иде сам. Синоћ у Бијељину довео прву судијску личност државе, најпознатијег циркусанта с пиштаљком, идеалног за утакмице када вам је стало до хумора и не навијате ни за један тим. Његове одсуђене утакмице идеалне су за „скривену камеру“!

 Но , нажалост, или пак на срећу, телевизијске камере у директном преносу нису биле скривене и забиљежиле су још један наступ Милоша Гиговића. Овај пут не би смо набрајали детаље које су видјели сви, а којима је овај арбитарски дилетант оштетио наш тим, али и фудбал у Премијер лиги БиХ.

Да ли је "то" лига којој се тежи?

Синоћ , на трибинама у Бијељини, у делегацији Борца тридесетак лица, већина спремних на провокације и физички обрачун са „сељацима из Семберије“!!!

Да ли и нама требају "батинаши" на гостовањима?

Коначно , да ли ми, након осам узастопних свијетлих година, од којих двије у квалификацијама за Лигу Европе, припадамо оваквој Премијер лиги?

Ако је грешка играти поштено, побједити јачег, ако је грешка бити коректан и пристојан, ако је грешка имати спортску част и достојанство онда...

ПРОСТА ИМ БИЛА, ПРЕМИЈЕР ЛИГА!

(ФК РАДНИК)