КОШАРКА: ОДИГРАНЕ ПРВЕ УТАКМИЦЕ ПЛЕЈ ОФА :: Semberija INFO ::

 

КОШАРКА: ОДИГРАНЕ ПРВЕ УТАКМИЦЕ ПЛЕЈ ОФА


Протеклог викенда одигране су прве утакмице полуфинала плеј офа Прве лиге Репубике Српске за кошаркаше.
У суботу је играо КК „Радник Елвако Метпро“ који  је са 25 кошева разлике био убједљив против КК „Славија“ из Источног Сарајева. Финални резултат је био 71:46 по четвртинама 18:14, 20:8, 17:7, 16:17.

КК „Радник“ је одличном игром убједљиво савладао противника. Бијељински кошаркаши су контролисали меч од самог почетка и  нису дозволили никакво изненађење. На полувремену су имали предност од 16 поена која се, како је утакмица одмицала, увећавала до коначних +25.

Најефикаснији играч на утакмици био је Кокоруш са 16 убачених поена, Мичић је бројао до 12, док је Влачић постигао 11. Пратили су их Јовановић са 9, Кајмаковић 5, Кецман, Бербаков и Маркез по 4, Радовић, Спасојевић, Цуровић и Лазић по 2.

Серија се наставља сљедећег викенда у Источном Сарајеву.

Други бијељински прволигаш КК „Будућност“ је играла у недјељу против КК „Дрина Принцип“ из Зворника. Млади тим „Будућности“ је славио резултатом 68:53 по четвртинама 13:12, 21:16, 11:13, 23:12.

Утакмица је од почетка текла у резултатски изједначеном ритму да би тек у четвртом дијелу игре кошаркаши „Будућности“ успјели да сломе отпор ривала. Најефикаснији на утакмици је био Небојша Еркић са 18 поена, Динко Пељто са 17, Лука Јовановић са 11, Благовчанин са 6, Джафић, Зечевић и Гутаљ са по 4, и Самарџија и Пиргић по 2 поена.

Следећа утакмица се игра у Зворнику следећи викенд.

Семберија инфо - И. Гутић