БИЈЕЉИНСКИ КК “УНСУ“ МЕЂУ НАЈУСПЈЕШНИЈИМ КЛУБОВИМА СРПСКЕ НА ПРВЕНСТВУ У БРЧКОМ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНСКИ КК “УНСУ“ МЕЂУ НАЈУСПЈЕШНИЈИМ КЛУБОВИМА СРПСКЕ НА ПРВЕНСТВУ У БРЧКОМ


Протеклог викенда у Брчком одржано је Првенство Републике Српске за кадете, јуниоре и млађе сениоре у мушкој и женској конкуренцији.

Првенство је било обавезујуће за све клубове који ће наступити на предстојећем државном првенству па је одзив клубова и број учесника био врло масован.

У конкуренцији 42 клуба са око 308 такмичара и такмичарки из цијеле Републике Српске боје кк. “УНСУ “ представљало је седам такмичара у борбама појединачно и екипно у мушкој и женској конкуренцији.

У екипној конкуренцији у два финала, млађи сениори у саставу: Недић Саша, Ђурић Обрад и Ивковић Александар постали се екипни вицепрваци Републике Српске, док су нас јуниорке Трипуновић Јелена и Кнежевић Анђела обрадовале екипном титулом најбољих у Републици Српској.

У појединачној конкуренцији имали смо чак пет финала у којима је титулу јуниорске (-53) првакиње Републике Српске понијела Анђела Кнежевић. Кнежевићевој је после успјешне пионирске и кадетске конкуренције ово био први званични наступ у јуниорској па је резултат остварен у Брчком тим још значајнији.

Титулу вицепрвакиње Српске понијела је Јелена Триипуновић у категорији (-59) и тако потврдила прошлогодишњи резултат.

У мушкој јуниорској конкуренцији Радан Урош је у категорији (-68) био сребрни. Урош је доминантно стигао до финала у којем је можемо рећи својом непажњом изгубио борбу за злато. Без обзира на финални пораз од њега највише очекујемо на предстојећем државном првенству.

У појединачној конкуренцији млађих сениора у категорији (-75) Александар Ивковић освојио је друго мјесто. Такође , друго мјесто заузео је Саша Недић у категорији (84 +), док је Обрад Ђурић у категорији (-67) био бронзани.

После недавне титуле сениорског првака РС, Ивковић је поново био одличан и с правом можемо рећи да је наш клуб добио још једног врсног сениора. Недић Саша је приказао зашто је један од најболљих сениора у РС и БиХ јер је имао одличан наступ после јдногодишње паузе у раду због школовања без икаквих припрема. Радује нас његов повратак, а посебно његов нови приступ који ће га засигурно врло брзо вратити тамо гдје је стао прије годину дана.
 
 
Задовољни смо наступом и  Ђурића уз чињеницу да је дао велики допринос екипном наступу.
У кадетској конкуренцији Ања Ђурић је освојила бронзану медаљу. Иако јој је ово био први кадетски наступ осим резултата радује нас начин како је стигла до медаље.
 
Када саберемо све, девет медаља са само седам учесника, чак седам финала су најбољи досадашњи клубски резултат на првенствима Српске за ове категорије, уз чињеницу да смо овај пут у Генералном пласмну клубова по успјешности уз кк. “Енергију “ из Бања Луке на првом и кк “Нитен“ из Градишке на деугом трећи најуспјешнији клуб Првенства.
 
Почетком наредног мјесеца очекује нас државно првенство за ове категорије на којем ће се вадити визе за европски шампионат у Финској у августу мјесецу.

Прес служба кк. “УНСУ“