ЗВЕЗДИНА ТАЧКА НА 32. ТИТУЛУ : "ПЕТАРДА", СВЕТСКИ И СРПСКИ РЕКОРД :: Semberija INFO ::

 

ЗВЕЗДИНА ТАЧКА НА 32. ТИТУЛУ : "ПЕТАРДА", СВЕТСКИ И СРПСКИ РЕКОРД


Фудбалери Црвене звездом побједом над Металцем 5:1 (3:0) овјерили су 32. титулу шампиона Србије.

На стадиону "Рајко Митић" изабраници Дејана Станковића су испунили све што су хтјели – напунили су мрежу гостију из Горњег Милановца и тако поставили државни рекорд по броју голова надмашивши Партизан са 114:111, али уједно и шкотски Селтик који је до сада био свјетски рекордер са 106, прије него што је Звезда стигла до 108.

А то је урадила тако што је већ послије 80 секунди имала вођство захваљујући поготку Милана Гајића, а у петом и 2:0 када је Мохамед Ел Фарду Бен затресао мрежу Металца.

Управо је Бен трећим голом на мечу оборио рекорд Партизана из 2000. године и са тим резултатом се отишло на одмор.

И прије тога је било јасно да Милановчанима следује дебакл, што се потврдило у другом дијелу утакмице.

Резервиста Гелор Канга је један отпадак претворио у гол послије само пет минута, а онда је кренуло одрађивање посла и спремање за дуел са Партизаном у финалу Купа Србије.

Благу монотонију је прекинуо Игор Максимовић 20 минута прије краја када се Радован Панков оклизнуо, а нападач Металца постигао првенац у сезони.

Коначан резултат поставио је Милан Павков из пенала, убрзо послије тога...

Једина "мрљица" у овом тријумфу Звезде је непријатан пад голмана Милана Борјана у дуелу са Престижом, остао је без ваздуха у 28. минуту, издржао до полувремена, али је замијењен Зораном Поповићем.

Звезда је тако "спустила завјесу" на четврту узастопну титулу у сезони у којој је била доминантна, рушила рекорде и завршила са 13 бодова више од Партизана.

Времена за славље нема превише јер јој слиједи у уторак завршна битка са "вјечитим" ривалом за комплетирање "дупле круне" коју чека 14 година.
 
(б92)