Леброн Џејмс одвео Лејкерсе у плеј-оф :: Semberija INFO ::

 

Леброн Џејмс одвео Лејкерсе у плеј-оф


ЛОС АНЂЕЛЕС - Кошаркаши Лос Анђелес Лејкерса савладали су Голден Стејт 1003:100 у утакмици плеј-ина и тако изборили учешће у плеј-офу гдје ће играти против Феникса.

Тријумф Лејкерсима донио је Леброн Џејмс који је погодио одлучујућу тројку 58 секунди прије краја и поставио коначан резултат. Џејмс је меч завршио петим трпл-даблом у сезони, имао је 22 поена, 11 скокова и 10 асистенција, а одличну партију пружио је и Ентони Дејвис који убацио 25 поена и ухватио 12 лопти.


У редовима Вориорса, који су испустили 13 поена предности са полувремена, сјајну партију пружио је Стеф Кари који је постигао 37 поена, док Ален Смаилагић није улазио у игру одлуком тренера.

Голден Стејт ће поправни за пласман у плеј-оф имати у дуелу са Мемфисом који је у другом мечу плеј-ин турнира био бољи од Сан Антониа 100:96.

Дилон Брукс је био најефикаснији код Гризлиса са 24 поена, Јонас Валанчиунас је има 23 поена и исто толико скокова, а Џа Морант је додао 20 поена. У екипи Спарса Демар Дерозан је забиљежио 20 поена.

Голден Стејт и Мемфис одлучујући меч играју у ноћи између петка и суботе по средњеевропском времену, а побједник ће у првој рунди плеј-офа играти против Јуте.

Танјуг / Глас Српске