Пријем за кошаркашке шампионе :: Semberija INFO ::

 

Пријем за кошаркашке шампионе


Поводом, освајања титуле првака Прве кошаркашке лиге Републике Српске и пласмана у Премијер лигу БиХ, градоначелник Бијељине Љубиша Петровић је приредио пријем за играче, стручно руководство и управу Кошаркашког клуба „Радник“.
Уз честитке на успјешном пласману у највиши ранг такмичења, градоначелник Петровић је оцијенио да су у протеклој такмичарској сезони, а поготово у финалној серији против зворничке „Дрине“, играчи „Радника“ показали чврст карактер и тимски дух и тако омогућили навијачима и публици да у следећој сезони у Бијељини прате још квалитетнију кошарку.
- Захвални смо што су титулу вратили у Бијељину и то у години када обиљежавамо 60 година од оснивања овог клуба. Кошаркашки клуб „Радник“ је један од најјачих спортских брендова Бијељине и сигурно ће тај бренд бити појачан у наредној сезони – изразио је очекивање градоначелник Бијељине.
Предсједник Клуба Младен Петровић је истакао да је иза њих успјешна сезона у којој су морали да се изборе са низом потешкоћа, прије свега због епидемије вируса корона, али и због повреда кључних играча.
- И поред тешкоћа, успјели смо да успоставимо систем и формирамо селекције у свим категоријама – од претпионира до сениора и све те селекције су успјешне. За наступање у Премијер лиги ће нам требати знатнија средства од Града и државе, а надамо се да ћемо достојно представљати Бијељину у овом рангу такмичења – најављује предсједник Клуба.
Говорећи о плановима за наредну сезону, тренер „Раника“ Владимир Радовановић је најавио да ће задржати већи дио тима, али да ће морати довести и искусније играче, а играч Ђорђе Мичић је истакао да им је циљ да не буду само пролазници у Премијер лиги, него да остваре запажене резултате.
Титула у сезони 2020/2021. је пета титула првака Републике Српске коју је освојио КК „Радник“. Прије тога, побједнички пехар је красио витрине „Радника“ после сезона 2003/2004, 2011/2012, 2014/2015 и 2016/2017.

Град Бијељина