Борац шампион Премијер лиге: Титула у Бањалуци након 10 година :: Semberija INFO ::

 

Борац шампион Премијер лиге: Титула у Бањалуци након 10 година


БАЊАЛУКА - Фудбалери Борца савладали су на Градском стадиону у Бањалуци Тузла сити (2:0) у мечу 32. кола М:тел Премијер лиге БиХ, и коло прије краја осигурали шампионску круну. 

Слављеничка атмосфера на трибинама, пред неколико хиљада гледалаца, који су поздравили нове шампионе БиХ. Борац ће овог љета у квалификације за Лигу шампиона, а има прилику да узме и “дуплу круну”, јер већ за неколико дана играју финале Купа БиХ са саставом Сарајева.

Утакмица против Тузла ситија почела је у 17 часова, а Борац је повео већ у 38. минуту - Стојан Врањеш погодио је за 1:0. Убрзо по почетку другог полувремена Панагиотис

Мораитис погађа за 2:0 и одводи Борац до титуле. Бањалучани су побједом, коло прије краја, обезбиједили титулу шампиона БиХ, другу у историји клуба.

Тренер Бањалучана Марко Максимовић одлучио се да на терен од првог минута изађу Бојан Павловић, Дино Ћорић, Ђорђе Ћосић, Нчаманда Молс Доналд, Александар Војновић, Марко Бртан, Александар Субић, Стојан Врањеш, Дејан Мелег, Елвис Механовић и Горан Закарић. Максимовић је на клупи још имао Николу Лакића, Марка Кујунџића, Алмедина Зиљкића, Синишу Дујаковића, Дејана Босанчића, Давида Чавића, Ђорђа Милојевића, Мораитиса Панагиотиса, те Бобана Георгиева.

Са друге стране, тренер гостујућег тима од старта је на терен извео Невреса Фејзића, Хрвоја Баришића, Хусу Карјашевића, Аднана Џафића, Петра Мишића, Дамира Мехидића, Ајдина Нукића, Агустина Дофоа, Луку Лучића, Кобиа Дериса Морика и Бобана Ђерића. На клупи Тузле су били Бакир Брајловић, Елвир Дураковић, Мирсад Рамић, Харис Џаферовић, Бадара Бађи, Војо Убипарип, Един Рустемовић, Дејан Максимовић и Белмин Мешиновић. Утакмицу је са центра повео арбитар из Приједора Зоран Грбић, а помагали сз му Мирза Демир (Какањ) и Марко Зеленика (Мостар).

 Делегат је Амир Хаџић, а контролор суђења Русмир Мрковић. Предсједник ФК Борац Стојан Малбашић прије самог почетк меча уручио је урамљен дрес дугогодишњем првотимцу и капитену “црвено-плавих” Борису Распудићу, који се јуче опростио од активног играња. Фудбалери су на терен изашли уз навијачку химну Борца: “Све док Врбас Бањалуком тече”.

На трибинама Градског стадиона био је велики број јавних личности, а међу њима и предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик. Ово је друга шампионска титула Борца од када се игра заједничка лига, прва је освојена прије десет година, у сезони 2011.

​Глас Српске