УПИШИТЕ СЕ У ШКОЛУ АТЛЕТИКЕ АК АКАДЕМАЦ :: Semberija INFO ::

 

УПИШИТЕ СЕ У ШКОЛУ АТЛЕТИКЕ АК АКАДЕМАЦ


Атлетски клуб „Академац“ из Бијељине врши упис у школу атлетике за све узрасте. Атлетика је једна од најраширенијих спортских грана која обухваћа тркачке, бацачке и скакачке дисциплине. Због своје свеобухватности зовемо је краљицом спортова. 

Атлетским вјежбама стиче се физичка снага, издржљивост, брзина и окретност а учвршћују особине храбрости, одлучности и упорности. Атлетика је полазна тачка и темељ за све остале спортове. Од 1896. године укључена је у редовни програм Олимпијских игара.

Бијељински Атлетски клуб „Академац“ баштини традицију спортског афирмисања бројних младих талената. Прије неколико дана, 22. маја 2021. године на атлетском Првенству БиХ, у конкуренцији 300 дјечака и дјевојчица Митар Јовашевић (освојио сребрену медаљу у трци на 300 метара) и Тамара Станишић (бронзана медаља у трци на 600 метара) су достојно представили Бијељину и АК „Академац“.

Прије мјесец дана, са 22. Међународне уличне трке „Прњавор“ млади атлетичари Академца су се у Бијељину вратили са седам освојених медаља: злато – Сергеј Кулишић (100м), Милица Кулишић (200м) и Тамара Станишић (600м); сребро – Митар Јовашевић (600м); бронза – Исидора Вулић (1.200м), Јована Тодоровић (300м) и Зоран Благојевић (300м). Хвале вриједан наступ на овој манифестацији су убиљежили и Јована Милошевић (5.000м), те Павле Савић и Милош Јефтић (300м).

Семберија инфо - И. Гутић