Ђоковић након освајања Београда: Идемо на титулу на Ролан Гаросу :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић након освајања Београда: Идемо на титулу на Ролан Гаросу


Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић истакао је након освајања турнира у Београду да је лака била одлука да заигра пред домаћом публиком и одлучно најавио поход на нови гренд слем у ПаризуНовак Ђоковић је честитао Алексу Молчану на веома добром тенису који је играо у Београду и открио тајну свог успјеха против тенисера из Словачке.


 “Имао сам среће што ми је Словак тренер, иако није овде. Чуо сам се са њим, па ми је дао тактику за полуфинале и финале, па сам се боље спремио”, нашалио се Ђоковић.

Захвалио се публици која је коначно била присутна на трибинама на Дорћолу и истакао да није зажалио због одлуке да игра у Београду непосредно пред пут у Париз.

“Улепшали сте овај дан и дали нам полет за даље. Морам да признам да сам мислима већ био у Паризу, али хтео сам да освојим овај трофеј. Пре месец дана сам играо овде без публике и била је тотално другачија ситуација. Изгубио сам у полуфиналу, па сам имао и додатан мотив. Иако не играм углавном пред гренд слемове, с обзиром да су ретке прилике да играм пред домаћом публиком и код куће, знајући да постоји могућност да вас видим на трибинама, лака је била одлука да заиграм и нисам се покајао”, нагласио је Ђоковић.

Захвалио се организаторима турнира у Београду на челу са братом Ђорђем, свом тиму, породици и новом селектору репрезентације Србије Виктору Троицком.

“Идемо на титулу на Ролан Гаросу”, узвикнуо је Новак за крај.

Срна / Глас Српске