"Змајице" у напетој утакмици изгубиле од Хрватске :: Semberija INFO ::

 

"Змајице" у напетој утакмици изгубиле од Хрватске


У првој пријатељској утакмици у склопу припрема за Европско првенство, женска кошаркашка репрезентација БиХ је поражена.

Хрватска је у Поречу остварила побједу над "змајицама" након тијесне завршнице, резултатом 77:72.

Иако су поражен бх. кошаркашице одиграле су јако добро имајући у обзир да им је ово био први меч на припремама, а Хрватској трећи.

Изабранице селектора Горана Лоје су биле у водству након прве четвртине (19:24), као и на полувремену (36:42). Чак су имале и двоцифрену предност половином другог периода (27:38).

Пад у игри екипе Босне и Герцеговине услиједио је током треће четвртине, послије које је домаћа селекција водила резултатом 61:59.

Посљедња дионица меча уједно је била и најзанимљивија, с обзиром да се на паркету дворане хотела "Валамар" у Поречу одвијала права резултатска клацкалица. Екипе су се смјењивале у водству, али се почетком задње минуте Хрватска одлијепила на 77:72 поенима Лее Милетић.

Испоставило се да је то уједно и коначан резултат, с обзиром да ниједан тим до краја меча није искористио нападе.

Поред константне неизвјесности, утакмицу су обиљежиле и чудне одлуке домаћих арбитара, као и чињеница да је Хрватска извела чак 32 слободна бацања, а репрезентација БиХ свега 14.

Најефикаснија у бх. селекцији била је Марица Гајић са дабл-дабл учинком од 16 поена и 12 скокова. Код Хрватске се истакла Ивана Дојкић с 25 поена.

Хрватска – БиХ 77:72 (19:24, 17:18, 25:17, 16:13)

Другу тест утакмицу кошаркашице Хрватске и БиХ играју вечерас.

Независне новине