ОКИ Семберија славила у сусрету са екипом из Кнежева :: Semberija INFO ::

 

ОКИ Семберија славила у сусрету са екипом из Кнежева


У сали Основне школе „Дворови“ 30. маја 2021. године, одиграна је утакмица осмог кола Прве лиге Републике Српске у сједећој одбојци у којој су се састали Одбојкашки клуб инвалида "Семберија" Бијељина и Одбојкашки клуб инвалида "Кнежево" из Кнежева.

У веома занимљивој и прије свега динамичној утакмици домаћа екипа је славила у тај брејку резултатом 3:2 (26:24; 25:20; 15:20; 17:25; и 15:13). ОКИ "Семберија" је добро отворила утакмицу и повела са 2:0 у сетовима, али је гостујућа екипа изузетно добро одиграла сљедећа два сета и изједначила резултат. У одлучујућем петом сету домаћа екипа је послије преокрета остварила веома битну побједу. Екипа тренутно заузима четврто мјесто у првенству Републике Српске у сједећој одбојци што им је и био циљ прије почетка првенства. 

Одбојкашки клуб за инвалиде "Семберија" Бијељина основан је 2002. године и такмичи се у првој лиги Републике Српске и КУП-у Републике Српске од 2003. До сада су три пута били вицешампиони у првенству и једном вицешампиони у Купу Републике Српске. Тренер и предсједник клуба Ново Трифуновић истакао је да Савез сједеће одбојке инвалида Републике Српске има преко двјеста регистрованих играча, особа са инвалидитетом, од којих су већина ампутирци. Сједећа одбојка је најпопуларнији спорт за особе са инвалидитетом у Републици Српској. Он је истакао да је утицај спорта на особе са инвалидитетом немјерљив и да их спорт чини снажнијим у сваком сегменту живота. Тјелесна активност је неопходна у рехабилитацији и ресоцијализацији особа са инвалидитетом у друштву и заједници. 

Бијељина Данас