КК УНСУ: БИЈЕЉИНА ПОНОВО ОКУПИЛА КАРАТЕ ЕЛИТУ РЕГИОНА - ТРОФЕЈ БИЈЕЉИНЕ 2021 :: Semberija INFO ::

 

КК УНСУ: БИЈЕЉИНА ПОНОВО ОКУПИЛА КАРАТЕ ЕЛИТУ РЕГИОНА - ТРОФЕЈ БИЈЕЉИНЕ 2021


Протекле недјеље у Бијељини у спортској дворани гимназије "Филип Вишњић" у организацији карате клуба "УНСУ" одржано је четврто по реду традиционално интернационално  Отворено Карате Првенство Града Бијељине "ТРОФЕЈ БИЈЕЉИНЕ 2021". Турнир је организован уз одобрење карате савеза Републике Српске и карате савеза Босне и Херцеговине, уз генерално покровитељство административне службе Града Бијељина, те Министарства за породицу омладину и спорт Републике Српске.



Ове године учеше је узело 52 клуба из чак осам земаља (Аустрије, Словеније, Црне горе, Словачке , Хрватске, Србије, Белгије и Босне и Херцеговине) са 500 учесника у мушкој и женској конкуренцији за све старосне категорије. 
Током цјелодневног дана у спортској дворани Гиназије могло се видјети једно врло квалитетно такмичење од најмлађих па све до сениора, те по оцјени судионика овог спортског догађаја једна одлична организација и оно што је нама као организаторима турнира најважније најпозитивнији утисци које су сви учесници понијели својим кућама.



Када се ради о резултатима у Генералном поретку клубова по успјешности прво мјесто заузео је кбс "Тузла из Тузле којима је припао епитет екипног побједника овогодишњег Трофеја Бијељине. На другом мјесту нашли су се гости из Србије кк "Кула" из Куле а на трећем кк "Winer Čivi" из Шапца. Наш клуб је као најмасовнији на овом турниру имао највећи број наступа па самим тим био у предности и за највиши пласман, али како се домаћин по неписаном правилу не рачуна у генерални пласман распоред најуспјешнијих је био како смо већ навели.



У сениорској опен категорији епитет појединачног побједника овогодишњег трофеја Бијељине понио је млади Мулахалиловић Садин члан кбс "Змај" из Градачца. Друго мјесто припало је Сандру Крешићу кк "ДО" из Тузле, док су два трећа мјеста припала Саши Недићу и Александру Ивковићу члановима и представницима нашег клуба.



У сениорској опен категорији за жене појединачна побједница овогогишњег Трофеја Бијељине била је Фејзић Амина чланица кбс "Тузла" из Тузле. На другом мјесту нашла се Ђукић Александра такмичарка кк "Кула" из Куле. Два трећа мјеста заузеле су представнице кк "Борац Шајкаш" из Новог Сада и Омеровић Белма представница кбс "Тузла" из Тузле. За најуспјешнију Такмичарку изабрана је Анђела Стојић кк "Енергија" из Бања Луке, док је у мушкој конкуренцји тај епитет припао Радану Урошу кк "УНСУ" из Бијељине.

Као организатори отвореног карате првенства нашег града презадовољни смо, прије свега одзивом клубова и земаља као и бројем учесника који су се ове године окупили у нашем граду и допринијели да са правом будемо сречни и поносни што ево већ четвту годину за редом заједно са свима њима имамо један врло кавлитетан интернационални карате турнир у Бијељини и који се овим дефинитивно сврстава у ред најорганизованијих и најквалитетнијих карате турнира у региону.



Највише нас радује чињеница да су сви судионици овог спортског догађаја презадовољни истакавши да је турнир организован на врло кавлитетном нивоу, Свакако да све ово  не би било могуће без помоћи административне службе града Бијељина, Министарства за породицу омладину и спорт Републике Српске те спонзора који су значајно помогли у припреми и спровођењу турнира.

На крају можемо слободно истаћи да смо, поред врло назавидне здравствене ситуације, отежаних услова рада, успјели за кратко вријеме припремити и организовати врхунски интернационални  спортски догађај у нашем граду и на тај начин још једном показати одличне организационе способности нашег клуба. Још једном смо са генералним покровитељима и спонзорима на најбољи могући начин наш клуб и наш град представти у најбољем свијетлу!

У име УО клуба, те у име Организационог одбора турнира, захваљујемо се прије свега генералним покровитељима турнира, административној служби града Бијлејине на челу са Градоначелником господином Љубишом Петровићем, Министарству спорта Републике Српске, те свим спонзорима који су дали значајан допринос. Такође се захваљујемо свим клубовим и спортистима на одзиву и учешћу, а оним најуспјешнијим од срце честитамо са жељом да се и наредне године поново видимо у Бијељини.

Прес служба КК "УНСУ"
Предсједник Уо клуба и Предсједник Организационог Одбора турнира Горан Ивковић