УКРАЈИНЦИ ШОКИРАЛИ ШВЕЂАНЕ ЗА НАЈВЕЋИ УСПЈЕХ У ИСТОРИЈИ :: Semberija INFO ::

 

УКРАЈИНЦИ ШОКИРАЛИ ШВЕЂАНЕ ЗА НАЈВЕЋИ УСПЈЕХ У ИСТОРИЈИ


Foto: uefa.com
Поготком Артема Довбика у 121. минуту фудбалери Украјине су дошли до побједе од 2:1 над Шведском и пласмана у четвртфинале Европског првенства. Украјинци су остварили највећи успјех у историји репрезентације и за полуфинале ће се борити са Енглеском.

Регуларни дио утакмице може да се подијли на два дијела - први је био одличан и трајао је отприлике 80 минута, док је посљедњих 10 било поприлично досадно.

Обје екипе су имале прилике у уводној фази, прво је запријетио Андреј Јармоленко, да би на другој страни исто учинио и Исак.

У 27. минуту је Украјина дошла до вођства, иако су Швеђани били нешто конкретнији. Јармоленко је кренуо у продор по десној страни и чинило се да претјерује са дриблинзима. Спољим дијелом копачке послао је лопту на другу стативу, тамо усамљен био Олександр Зинченко који је закуцао у супротни угао.

Међутим, радост момака у плавим дресовима није дуго трајала. Шведска је дошла до изједначења у финишу првог полувремена преко кога другог до Емила Форсберга.

Један од најбољих играча на турниру шутирао је са више од 20 метара, лопта је на путу закачила неког и преварила голмана Бушћана. То је четврти погодак Форсберга на Европском првенству, чиме је дошао на само један заостатка у односу на водећег Кристијана Роналда.

Други дио игре донио је још боље прилике - Сидорчук је погодио стативу након сјајног напада, у сљедећем минуту на другој страни је Форсберг учинио исто, да би нападач Лајпцига нешто касније затресао и пречку.

Оба тима су се испромашивала, што је резултирало тиме да у посљедњих 10 минута потпуно стану.

Утакмица је завршена 1:1 и отишло се у продужетке. Важан детаљ догодио се у првом продужетку, када је Данијелсон избио лопту испред резервисте Беседина, али у наставку покрета га опасно ударио. Судија Данијеле Орсато је гледао снимак и претходно показан жути картон "преименовао" у црвени.

Екипа Јанеа Андерсона остала је са играчем мање, али је умор учинио своје и до пенала није било превише узбуђења.
 
(РТРС)