ХРВАТСКА НЕ ИДЕ У ТОКИО :: Semberija INFO ::

 

ХРВАТСКА НЕ ИДЕ У ТОКИО


Кошаркашка репрезентација Хрватске поражена је од Њемачке у Сплиту 86:76, чиме су за Бојана Богдановића и екипу завршене квалификације за Олимпијске игре у Токију.

Мондо Ло убацио 29 поена, Богдановић 38. Путника за Токио у недељу одлучује меч Немачка - Бразил.

Марио Хезоња, Анто Жижић и Бојан Богдановић премало да би се Хрватска пласирала на Олимпијске игре које 23. августа почињу у Токију.

Упорни Нијемци током цијелог меча држали прикључак и у завршници сломили неубједљиву Хрватску.

У екипи Хрватске, далеко најбољи играч био је Бојан Богдановић са 38 поена. За Њемачку, у тимској игри бољи од осталих Мондо Ло са 29 поена.

Свега 13 поена у посљедњој четвртини коштало је Хрватску пласмана у финале квалификационог турнира за Олимпијске игре, који се игра у Сплиту.

Иако од самог почетка меча екипа Вељка Мршића није дјеловала претјерано убједљиво, до средине посљедње дионице је у мањој или већој мери контролисала резултат, па се чинило да ће Богдановић и екипа још једном изаћи на мегдан Бразилу.

Играч Јуте је постигао укупно 38 поена, али је суштински играо са свега два релативно расположена саиграча, Мариом Хезоњом и Антом Жижићем, што је било недовољно за победу против Нијемаца.

Од почетка турнира у Сплиту, Хрватска је катастрофално поражена од Бразила Аце Петровића 94:67, док је на једвите јаде побиједила Тунис, понајвише захваљујући Павлу Марцинковићу који је у нападу ухватио седам лопти и убацио тројку у тренуцима када се ломио резултат.

Њемачка у недјељу против Бразила игра меч који ће одличити о пласману на Олимпијске игре.
 
(РТС)