КК УНСУ: АНЂЕЛА КНЕЖЕВИЋ НА СПИСКУ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ ЗА ПРЕДСТОЈЕЋЕ ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО У ФИНСКОЈ :: Semberija INFO ::

 

КК УНСУ: АНЂЕЛА КНЕЖЕВИЋ НА СПИСКУ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ ЗА ПРЕДСТОЈЕЋЕ ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО У ФИНСКОЈ


Јуче је на адресу нашег клуба стигао списак кадетске, јуниорске и У21сениорске Репрезентације Босне и Херцеговине за предстојеће првенство Европе у Финској. Међу позванима од стране Селектора нашла се чланица нашег клуба јуниорка Анďела Кнежевић. 

Кнежевићева је актуелна је првакиња Републике Српске и вицепрвакиња Босне и Херцеговине. Најбоље је пласирана јуниорка на Свјетској ранг листи у категорији (-48кг). Она је својим резултатима заслужила овај позив, а на нама у клубу је обавеза да обезбједимо средства за квалитетне припреме и сам одлазак и наступ у Финској. 

Када кажемо да ће Република Српска у Репрезентацији Босне и Херцеговине у све три селекције на предстојећем Европском шампионату имати представнике из само пет клубова у само седам категорија, онда је јасно да се ради о успјеху на који смо већ поносни. Што је најважније, можемо рећи да као клуб имамо континуитет квалификовања наших такмичара на велику и званичну међународну сцену.

С обзиром, на ограничени буџет клуба, врло тешку финансијску ситуацију у којој се налазимо  једино рјешење је да се обратимо градској администрацији за разумјевање и помоћ. Имајући у виду, да смо прије двије године имали кандидате за Свјетско првенство у Чилеу, када због недостатка фнананијских средстава наш најбољи сениор Саша Недић није путовао, а самин тим пропустио и прилику за Европско првенство у Будимпешти заиста би превише било да нам се понове такве ствари. Са свим у вези сматрамо да Град Бијељина као европски град спорта треба да нам помогне у реализацији наведеног. Град Бијељина је поново на испиту и то оном у којем ће нам јасно рећи да ли нам требају овакви наступи, да ли ми тренери и клубови треба да тежимо остварењу великих међународних резултата или да се бавимо локалним нивоом такмичења. 

Као клуб последњих година на избору спортиста дајемо најбоље и најперспективније спортисте града, а и Републике Српске, изњедрили смо змачајан број репрзентативаца како Босне и Херцеговине тако и Србије имамо међународне резултате чиме показујемо да можемо, да имамо квалитет и знање али да су нам за остварење највиших циљева потребни бољи услови и помоћ заједнице. 

У име Уо клуба, већ смо се обратили смо се градској управи прије свих Градоначелнику и Предсједнику Скупштине од којих очујемо позитивне реакције вјерујући да ће нам изаћи у сусрет и помоћи у реализацији одласка на Европско првенство. Еврпски шампионат за кадете, јуниоре и млађе сениоре одржава се између 20 и 22 августа у Финском Тампереу. 



Прес служба кк."УНСУ"