РЕАЛ ДОБИО УЕФА НА СУДУ :: Semberija INFO ::

 

РЕАЛ ДОБИО УЕФА НА СУДУ


Реал Мадрид је саопштио да је добио европску "ућу фудбала на суду и да УЕФА више неће моћи да му пријети.

УЕФА је добила рат, али Реал Мадрид и још три бунтовна клуба добили су једну битку и не одустају од борбе за Суперлигу Европе. Иако је њихов пројекат унапријед пропао, они тврде да није тако.

- Реал, Јувентус и Барселона изражавају задовољство зато што је суд усвојио одлуку и наложио УЕФА да одмах повуче све казне усмјерене против клубова оснивача Суперлиге. Издато је и упозорење да непоступање по овој одлуци може да доведе до финансијске казне и кривичне одговорности. Овај случај биће анализиран на Суду правде Европске уније у Стразбуру, који ће размотрити монополску позицију коју УЕФА држи над европским фудбалом - саопштио је мадридски великан.

Констатујући да УЕФА овим поводом не може да их кажњава, у Реалу су поручили да је суд још једном показао да подржава позицију промотера Суперлиге, а да истовремено поништава жалбе УЕФА.

Из Реала су истакли да ће наставити да развијају пројекат Суперлиге Европе на конструктиван начин, узимајући у обзир навијаче, играче, тренере, клубове, лиге и националне и међународне асоцијације и федерације, те да ће поштовати правила Европске уније.