ЖЕЉЕЗНИЧАР ЋЕ ПРОФИТИРАТИ ОД ТРАНСФЕРА ЏЕКЕ У ИНТЕР :: Semberija INFO ::

 

ЖЕЉЕЗНИЧАР ЋЕ ПРОФИТИРАТИ ОД ТРАНСФЕРА ЏЕКЕ У ИНТЕР


Најављени трансфер Едина Џеке у Интер је пред реализацијом, а одређени новац инкасираће и Жељезничар, клуб у којем је поникао. Како су пренијели италијански медији, Интер ће за Џеку платити око 1,8 милиона евра, а тим са Грбавице ће од трансфера зарадити око 58.500 евра захваљујући ФИФА механизму солидарности.

Иако је то наизглед мизеран новац, клубу с Грбавице ће итекако значити у овом тренутку када проживљавју једну од највећих криза у историји.

Подсјетимо, трансфер Едина Џеке у Јувентус пред почетак прошле сезоне био је практично већ договорен и "дио колача" требао је припасти Жељи - много већи него у овом случају.

Рома је за трансфер Џеке требала инкасирати око 16 милиона евра, а то би значило да ће Дијамантов матични клуб Жељезничар добити 3,25 одсто од трансфера, односно око 500.000 евра захваљујући ФИФА механизму солидарности.
Иако је капитен Змајева већ био виђен у дресу Јувентуса, трансфер се неочекивано изјаловио што је потврдио и некадашњи тренер "Плавих", Амар Осим, у подкасту за Спортспорт.ба.

- Звали су ме из прес службе Јувентуса која је жељела да прича са мном о Едину Џеки, који је већ виђен био као њихово ново појачање. Значи, 500.000 евра ти падне с неба, јер ме звао човјек из прес службе, а не неки "дивљи" новинар који је нешто начуо. Као је бивши Џекин тренер требао сам нешто рећи и разговарали смо сат и по на WhattsAppu. Пропаде све, нема, милион.... ситница. Све је било договорено. Услови, одштета, гдје ће становати, школа, све. Од тога се може живјети и то није срамота рећи, али ни то нисмо могли добити - казао је Осим.

Џеко би данас требао стићи на љекарске прегледе у Милано, гдје ће потписати двогодишњи уговор с Интером.