МЕСИ: ВЕОМА САМ СРЕЋАН, ДОШАО САМ ДА ОСВОЈИМ ЛШ :: Semberija INFO ::

 

МЕСИ: ВЕОМА САМ СРЕЋАН, ДОШАО САМ ДА ОСВОЈИМ ЛШ


Foto: b92
Аргентински фудбалер Лионел Меси обратио се јавности први пут као играч Пари Сен Жермена.

Меси је у уторак стигао у Париз, гдје су га дочекали навијачи, а увече је и званично потписао за ПСЖ.

Потписао је двогодишњи уговор и узео број 30.

Сада се на конференцији за новинаре обратио први пут као играч француског тима.

- Веома сам срећан. Мој одлазак из Барселоне био је веома тежак, много је година прошло и дуго сам био тамо, па је тешко било отићи. Ипак, веома сам срећан што сам овдје. Једва чекам да све ово прођемо и да одмах почнем да тренирам. Хвала и Барселони. Од када је све изашло, званично саопштење, све је прошло брзо и у најбољем могућем реду. И ПСЖ-у хвала и они су били брзи што се тиче преговора, све смо брзо завршили - рекао је Меси.

Меси ће сада играти са Нејмаром и Мбапеом.


- То је лудо и веома сам срећан због тога. Драго ми је што ћу бити сваки дан са овом екипом. Клуб је обавио неке сјајне трансфере и овај тим је невјероватан. Играћу са најбољим играчима на свијету - рекао је аргентинац.

Ту су и његови сународници Ди Марија и Паредес.

- Имам сународнике и пријатеље у Пари Сен Жермену. Један од разлога зашто сам дошао овдје је и свлачионица, добра атмосфера и људи које познајем - навео је Меси.

Како су текли преговори са француским клубом?

- Од првог дана су се одлично поставили у преговорима, иако преговори нису били лаки. Хвала клубу за све што је урадио за мене и за добродошлицу какву су ми приредили - објашњава Аргентинац.
Да ли сматра да ПСЖ-у може да донесе прву титулу у Лиги шампиона?

- Некада можете имати најбољи тим на свијету и да не освојите Лигу шампиона. То је такмичење гдје играју најбољи. Потребна вам је и срећа. Ово је посебно такмичење и најбољи не побјеђују стално. Мој циљ је да освојим Лигу шампиона поново и ово је најбољи тим за мене, гдје то могу и да учиним - каже Меси.

Ако се сретне са Барселоном...

- То је моја кућа. Било би лијепо када бисмо играли против Барселоне и вратили се тамо. Такође би било веома чудно играти у Барселони као играч другог клуба, у другом дресу - наводи Лео Меси.
О Лиги 1.

- Имам много пријатеља који играју у француском шампионату и зато сам пратио и гледао неке утакмице. Мислим да је Лига 1 доста напредовала. Познајем је. Ово ће бити ново и велико искуство за мене - истакао је Меси.
Сарадња са Маурисијом Поћетином.

- Прво сам причао са њим, јасно је да смо разговарали. Знамо се од раније и у добрим смо односима - каже аргентински голгетер. Похвалио је и Марка Вератија.

- Верати је један од најбољих играча на свијету на својој позицији. Он је хтио да дође у Барселону, а сада се окренула ситуација и дошао сам ја код њега. Он је феномен. Познајем га лично - прича нови играч ПСЖ-а.

Да ли ће Меси дебитовати у суботу против Стразбура?

- Не знам, тек сам се вратио са одмора. Одмарао сам мјесец дана. Мораћу добро да се припремим прије него што се вратим на терен. Надам се да ће то бити што прије - рекао је Меси.

Конференција се завршила скандирањем "Меси, Меси", док су предсједник ПСЖ Насер Ал-Келафи и Меси подигли његов дрес.

(б92)