ОСТАЈЕ ЛИ ОК ЛИБЕРО У ПРВОЈ ЛИГИ!? :: Semberija INFO ::

 

ОСТАЈЕ ЛИ ОК ЛИБЕРО У ПРВОЈ ЛИГИ!?


Љетња пауза у спортским клубовима приводи се крају. Некима су сезоне већ почеле, некима су прилике за освајање нових бодова пред вратима а неки су још у фази припрема.

Одбојкашки клуб „Либеро“ има право да претходну 2020/21. сезону памти по златним моментима. И медаљама, наравно. Пионирска селекција овог клуба је, у својој категорији освојила шампионске титуле Републике Српске, Босне и Херцеговине, затим златну медаљу на такмичењу Европских игара младих чиме су дјевојчиле Либера освојиле право наступа на Међународном финалу игара младих 2021. које ће се сљедеће седмице, од 17. до 21. августа одржати у Сплиту. Златне Бијељинке ће на овом такмичењу представљати Босну и Херцеговину и, у конкуренцији вршњакиња из региона покушати освојити још један пехар на крају одличне сезоне.



Јуниорке ОК „Либеро“ су сезону завршиле освајањем трећег мјеста у првенству Републике Српске. Ако се подсјетимо да су трећу позицију избориле на турниру на којем су поред њих учествовале још три премијерлигашке екипе онда њихове бронзане медаље сијају много јачим сјајем. Сениорке овог младог клуба су наступале у Првој лиги Републике завршивши дебитантску сезону на одличном петом мјесту.

Припреме за нову сезону Одбојкашког клуба „Либеро“ су у току. Али...

Досадашњи рад клуба и постигнути успјеси дошли су као резултат великог ентузијазма и финансијских улагања тренера и родитеља одбојкашица. Незадовољни подршком градских власти Бијељине у клубу сматрају да се упркос оствареним резултатима не цијени довољно њихов спортски труд. Времена је све мање до доношења коначне одлуке о предстојећој сезони. ОК „Либеро“ се, наиме до 25. августа мора очитовати према Одбојкашком савезу РС да ли ће сениорке клуба играти у Првој или, у лошијем сценарију у Другој лиги Републике Српске. 



На недавно одржаном састанку родитеља и управе клуба одлучено је да се иде са захтјевом према Градској управи за већу подршку у даљем раду ОК „Либеро“. У том правцу планирају ускоро покренути петицију подршке клубу који ће грађани Бијељине моћи потписати на Градском тргу.

-Ускоро ћемо се сусрести и са градоначелником Лјубишом Петровићем. На посљедњем пријему у Градској кући он је обећао повећање подршке нашем клубу сходно нашим оствареним резултатима али се то обећање загубило негдје у процедурама градске администрације. А нама је тренутно сваки дан јако битан“, каже за „Семберија ИНФО“ тренер ОК „Либеро“ Бојан Квргић напомињући да би повратак у Другу лигу РС сигурно деморалисао његове одбојкашице.
-Сениорски састав нашег клуба ће и сљедеће године остати скоро непромјењен, гдје ја као тренер вјерујем да се, уз праву подршку ове дјевојке могу борити за сами врх Прве лиге“, децидан је тренер Квргић.

И даље је отворено питање: остају ли златне дјевојке из Бијељине у Првој лиги?

Семберија инфо