МЕСИЈЕВИ ДРЕСОВИ ПРОДАТИ У ВРИЈЕДНОСТИ 140 МИЛИОНА ДОЛАРА :: Semberija INFO ::

 

МЕСИЈЕВИ ДРЕСОВИ ПРОДАТИ У ВРИЈЕДНОСТИ 140 МИЛИОНА ДОЛАРА


Сага о Месијевом преласку из Барселоне у Пари Сен Жермен још траје. Било је ту много нагађања, емоција, па чак и суза, али свакако највише – пара. Нису прошле ни двије недјеље од преласка Лионела Месија из Барселоне у ПСЖ, а француском клубу се трансвер већ исплатио само кроз продају дресова у вриједности од 140 милиона долара, пише тамошња штампа.

Само неколико сати од доласка Месија на "Парк принчева" Пари Сен Жермен је добио преко милион нових пратилаца на Инстаграма, а слична реакција је била када су у продају пуштени његови нови дресови.


За првих 27 минута откако је Месијев дрес пуштен у онлајн продају купљено је 250.000 примјерака који су просјечно коштали 160 евра.

ПСЖ је наводно већ продао Месијевих дресова у вриједности од 140 милиона долара. Дио тих средстава, око седам милиона, зарадио је и Мајкл Џордан,чији је је бренд у сарадњи са техничким спонзором француског клуба.

Констатује се да је то већа зарада него што ју је имао током 13 од својих 15 сезона у НБА лиги.

Изгледа да се потврђују првобитне процјене да ће Барселона одласком Месија остати и без значајних финансијских средстава јер је прорачунато да би губитак могао да износи чак 137 милиона. Од тога, 43 милиона отпада на продају дресова и друге производе, а 77 милиона на рекламне. Те цифре су већ превазиђене за само пар недјеља.