Ћиро Блажевић: Збогом, драги моји пријатељи :: Semberija INFO ::

 

Ћиро Блажевић: Збогом, драги моји пријатељи


Прослављени хрватски тренер Мирослав Ћиро Блажевић је објавио да је тешко болестан, те се у интервјуу пред дуел Хрватске и Словеније опростио од сусједа.

Двије селекције се у уторак састају у дербију квалификација за Свјетско првенство 2022. године.

“Драги пријатељи Словенци, наша је љубав безгранична. Ви волите мене и ја волим вас, али морам да вам откријем тужну вијест, јако сам болестан. Стар сам и имам 86 година. Ако ускоро не дођем, а вјероватно и нећу, искористио бих ову прилику да искажем своју љубав и поздравим све своје пријатеље у Словенији. Поручујем им да могу да буду поносни на то што су Словенци. Достигли сте цивилизацијски ниво за којим ми Хрвати чезнемо. Нажалост, морам да кажем католичку ствар – збогом. Збогом драги моји Словенци. Жао ми је. Веома сам песимистичан”, рекао је Ћиро у интервјуу за словеначки “СпортКлуб” и открио због чега толико воли Словенију.

“Зато што ви волите мене и ја обожавам вас. Годинама сам био и заљубљен у Словенку. Из Птуја. Нажалост, већ дуже вријеме нисам био у Словенији и не знам хоћу ли икада више доћи. Заиста вас цијеним и поштујем. Ви сте мала Швајцарска”, закључио је Блажевић.

Он је већ два пута побјеђивао рак, први још 2011. године, а прије три године је имао операцију простате преноси Б92.

Глас Српске