Најбољи тенисер свијета пожелио успјех челенџер турниру “Српска опен” :: Semberija INFO ::

 

Најбољи тенисер свијета пожелио успјех челенџер турниру “Српска опен”


БАЊАЛУКА - Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић пожелио је срећу и успјех свим учесницима и организаторима АТП челенџер турнира “Српска опен 2021” који сутра почиње у Бањалуци и изразио захвалност што се улаже толико страсти и средстава у развој спорта на овим просторима.

Ђоковић је у видео-поруци из Њујорка упутио велики поздрав за све Бањалучане и братски народ у Републици Српској и изразио жаљење што не може да буде у Бањалуци.


“Жао ми је што не могу да будем са вама у Бањалуци. Толико лепих ствари сам чуо о бањалучком тениском турниру који се већ традиционално организује низ година и на којем су играли неки моји велики пријатељи као што је Виктор Троицки. Сви имају само речи хвале”, рекао је Ђоковић.

Он је истакао да је сигуран да ће све проћи у најбољем реду.

“Челенџер у Бањалуци преживио је многе ствари, када су у околним земљама неки челенџери отказивани и нису одржавани сваке године, Бањалука је некако увек опстајала и честитам им на томе. Од срца желим све најбоље ове године. Желим срећу свим учесницима и надам се да се ускоро видимо”, навео је Ђоковић.

У Бањалуци сутра почиње тениски АТП челенџер турнир “Српска опен 2021”.

За првог носиоца турнира постављен је словачки тенисер Андреј Мартин, који је тренутно 118. играч на АТП листи.

Турнир ће бити игран на терену Националног тениског центра који је опремљен рефлекторима, па ће се ове године челенџер у Бањалуци придружити малом броју турнира на којима се играју и ноћни мечеви.

Влада Републике Српске и ове године је подржала организацију челенџера “Српска опен”, а генерални покровитељ је предсједник Републике Српске.

Танјуг / Глас Српске