МЕЂУНАРОДНИ ЏУДО ТУРНИР „ТРОФЕЈ ПАНТЕРА 2021“: ТУРНИР ПОСВЕЋЕН МЛАДИМ СПОРТСКИМ НАДАМА :: Semberija INFO ::

 

МЕЂУНАРОДНИ ЏУДО ТУРНИР „ТРОФЕЈ ПАНТЕРА 2021“: ТУРНИР ПОСВЕЋЕН МЛАДИМ СПОРТСКИМ НАДАМА


Захваљујући преданом раду чланова Џудо клуба „Пантер“, Бијељина је у недјељу, петог септембра 2021. године била домаћин петог по реду Међународног џудо турнира „Трофеј пантера 2021“. На турниру се окупило преко 500 такмичара из девет земаља.

Џудо клуб “Пантер“ дише пуним плућима 27 година, а Бијељина је захваљујући њиховим успјесима постала позната као град џудоа. На овогодишњем „Трофеју пантера„ су направили искорак у организацији турнира ангажујући као промотора прво име овог спорта на Балкану. Немања Мајдов. За само десет година професионалног бављења овим спортом Немања је својим врхунским резултатима осигурао титулу најбољег џудисте са простора бивше Југославије.



Турнир је протекао у фер и спортској атмосфери, без повреда такмичара. На крају, према укупном броју остварених појединачних резултата најбољих пет екипа турнира су: ЏК „Фигхтер“ Обреновац, ЏК „Херцеговац“ Мостар, ЏК „Фамос“ Ист. Сарајево, „ЦСМ“ Букурешт и ЏК „Српски соко“ Зворник.

-Поред званичног дијела такмичења неколико наших, домаћих клубова је организовало мини турнир за наше најмлађе џудисте. Учествовало је преко стотину дјечака и дјевојчица из Бијељине, Зворника, Сарајева, Градишке, Бања Луке и Милића. Сви они су у атмосфери једног међународног турнира направили своје прве такмичарске кораке на татамију и то нам је било најважније – да осјете џудо“, рекао је Владимир Ђокић, тренер Джудо клуба „Пантер“.

​Семберија инфо - И. Гутић