Пешић: Дајте нам подршку и биће резултата :: Semberija INFO ::

 

Пешић: Дајте нам подршку и биће резултата


БЕОГРАД - Радујем се новом изазову и што сам поново тренер репрезентације. Сигуран сам у оно што знам, не сумњам да ћу имати подршку и трудићу се да своје искуство ставим на располагање, рекао је нови селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић.

-Сигуран сам да ће ми председник Савеза Саша Даниловић и нови директор Драган Тарлаћ пружити подршку. Кошарка треба да припадне кошаркашима, из тог света смо. Ослоните се мало на нас, дајте нам подршку и биће резултата - изјавио је Пешић на званичној промоцији у просторијама Кошаркашког савеза Србије.

Додао је да је увијек говорио да је Савезу потребан тренер који ће бити ту, да свој дио живота проводи овде.

- Имам подршку породице, имам и мотива. За сада сам здрав, а што тиче среће биће нам потребна свима. Знате како се каже - што више радим, више ћу среће имати. Није ми први пут, имам нека искуства, али заборави искуство ако не знаш да га искористиш. Трудићу се да своје знање ставим у службу српске кошарке, не само репрезентације - истакао је Пешић.

Чувени тренер, освајач посљедња два злата за српски државни тим, у Истанбулу 2001. и Индијанаполису 2002, упитан је и да ли ће посјетити Николу Јокића, који овог лета није играо за репрезентацију, кроз смијех рекао да је добио од Савеза добар ауто, али да може да га корисити у Србији и региону.

-Сигурно да планирам да обиђем све играче, не само Јокића, него и (Милоша) Теодосића. У главама нам је да видимо шта можемо да урадимо за квалификацијима у новембру, а кад се то заврши онда ћемо имати више времена. Медији су писали како се удварам Јокићу. Сваком ћу се удварати, сваком играчу ћу причати како је много добро за њега да игра за репрезентацију. Нећу бити само тренер, већ ћу бити ментор, посвећиваћу се сваком играчу, да им помогнем да буду бољи, да направимо емпатију, да помогнем - рекао је Пешић и открио да још није „комплетирао“ стручни штаб.

Нови селектор дебитоваће у новембарском „прозору“ квалификација за Светско првенство, када ће Србија 25. новембра дочекати Летонију, а три дана касније гостовати Белгији.


​Танјуг / Глас Српске