ЗВЕЗДИНА СПЕКТАКУЛАРНА ПАРТИЈА У ИЗРАЕЛУ, ЦРВЕНО-БИЕЛА ФУРИЈА "САМЉЕЛА" МАКАБИ! :: Semberija INFO ::

 

ЗВЕЗДИНА СПЕКТАКУЛАРНА ПАРТИЈА У ИЗРАЕЛУ, ЦРВЕНО-БИЕЛА ФУРИЈА "САМЉЕЛА" МАКАБИ!


Foto: M. Vukadinović
Радоњићева војска разбила "Понос израела" у парампарчад, нанела домаћем тиму тежак пораз у Тел-Авиву и дошла до прве евролигашке победе

Кошаркаши Звезде демонстрирали су силу у Тел-Авиву на терену шестоструког првака Европе, декласирали Макаби резултатом 75:63, и уписали прву евролигашку поведу ове сезоне. Београђани су од прве секунде па до самог краја одржали час кошарке "Поносу Израела", било је и 20 разлике у корист нашег тима, надиграли их у свим елементима игре, у оба правца, у шуту, дефанзиви, комбинаторици - у свему.

Не памти се овако квалитетна партија црвено-белих на терену великана којег су Београђани потукли други пут у последњих пет сезона на његовом "ватреном" буњишту.

Тешко је издвојити најбоље појединце у овој победи Звезде, сви су били феноменални, радили као сингерица. Калинић је предњачио нападачки са 19 поена, те 5 скокова и 5 асистенција, Волтерс са 17 иза њега, али се никако не смеју занемарити ни партије Митровића, Лазаревића, Симоновића, Добрића, Ивановића - јер су готово сви имали важне доприносе и кључне епизоде у величаснтвеној вечери.


 Звезда је, рекосмо, загосподарила тереном од подбацивања, серијом 10:0 најавила у ком правцу ће ићи овај меч, мада није стално резултатско преимућство било клучни гарант за коначну победу колико савршена контрола утакмице све време. Да није било Вилбекина и његових спорадичних тројки "Поносу израела" би још више бридели образи, искључиво је захвајујући америчком шутеру Макаби "живео" негде до пред крај треће деонице, а онда се десило неминовно, оно на шта се само чекало - крах свих надања домаћих да могу угрозити тријумф црвено-белих.

Везане тројке Волтерса крајем треће деонице одвеле су госте на 17 поена разлике и ту је негде и престало да се поставља питање победника. Притом, дозволити Макабију 37 поена за три четвртине даје посебну тежину успеху Звезде у четвртак увече. Домаћи тим је у последњој четвртини гледао само како да не изгуби понос.



Ваља напоменути то да је Звезда опет била лишена помоћи важних играча, Лазића, Вајта, те Холинса, у добром делу меча и Кузмића који је због проблема са фауловима гледао - и уживао у игри саиграча са клупе.

Митровић је опет био феноменалан, утисак је да игра кошарку каријере и да оно најбоље навијачи Звезде тек могу очекивати од Луке. Памтиће и ово вече, и ову победу Београђана у коју је уградио 9 поена и 11 скокова.

Шта тек написати за "новајлију" Стефана Лазаревића?

Момак као да иза себе има педесетак евролигашких мечева, као да се не ради о дебитанту у елитном такмичењу. Смирен, рационалан и дисциплинован, Радоњићева дефанзивна "звер" и права напаст за Вилбекина вечерас - фластер за најбољег Макабијевог шутера.

Лазаревић је утакмицу завршио са 6 поена (3/3 за два), 3 скока, 2 асистенције и 4 украдене лопте и много важних ствари које ради а које не препознаје статистика.

Са таквим играчима и Радоњићу је лакше да преброди недостатак ударних снага, мада је после четири уводне утакмице сезоне јасно да Звезда има велики број адута, сјајних индивидуалаца који чине моћнумашинерују на почетку сезоне.

Ако се по јутру дан познаје, биће ово берићетна сезона за црвено-беле...
Макаби Тел-Авив - Црвена звезда 63:75 (10:20, 17:15, 10:19, 26:21)

Макаби: Вилбекин 18, Еванс, Калојаро 9, Вилијамс 6, Камерун, Рејнолдс 2, Соркин 2, ДиБартоломео 2, Блејзер 3, Нанели 5, Лесор 16, Зив.

Црвена звезда: Гушић, Лазаревић 6, Волтерс 17, Ускоковић, Давидовац 2, Митровић 12 (11ск), Калинић 19, Добрић 8, Холинс, Симоновић 6, Ивановић 4, Кузмић 1

Евролига, 2. коло
Жалгирис - Зенит 64:70
Панатинаикос - Фенербахче 91:87
Макаби - Црвена звезда 63:75
Бајерн - Барселона 72:80

Петак
Уникс - Монако 18.00
Анадолу Ефес - ЦСКА 19.30
Олимпијакос - Реал Мадрид 20.00
Басконија - Армани 20.30

(Телеграф.рс)