ПРЕВЉАК ДОНИО ВЕЛИКУ ПОБЈЕДУ ЗМАЈЕВИМА ПРОТИВ КАЗАХСТАНА :: Semberija INFO ::

 

ПРЕВЉАК ДОНИО ВЕЛИКУ ПОБЈЕДУ ЗМАЈЕВИМА ПРОТИВ КАЗАХСТАНА


Foto: REUTERS
Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине савладала је у 7. колу квалификација за Свјетско првенство у Катару селекцију Казахстана резултатом 2-0. Јунак је био Смаил Превљак.

Казахстанци су доста агресивно са притиском отворили сусрет, али се на прву прилику чекало све до 11 минуте и то за нашу селекцију. Покушао је Стевановић главом након убацивања Ћивића, али је његог шут зауставио голман Казахстана.

У 16. минути имали су Змајеви још једну прилику. Стевановић је пронашао Превљака, али је нападач Еупена шутирао преко гола.

Змајеви су дошли до предности у 25. минути сусрета. Мирослав Стевановић је послао сјајан центаршут, а Превљак мајсторски главом смјестио лопту у мрежу Казахстана.

У 37. минути нова прилика за наш тим. Овога пута је Хаџиахметовић убацио, Џеко шутирао главом, али је његов ударац отишао поред гола.

Двије минуте касније и Ћивић је упутио центаршут ка капитену репрезентације Босне и Херцеговине, али је ударац отишао преко гола.

У самом финишу првог дијела имао је Ћивић лијепу прилику из слободног ударца, али је његов шут погодио живи зид.
Велика прилика за Едина Џеку у 50. минути сусрета. Стевановић је пронашао нашег нападача, који се лијепо намјестио, али је његов ударац отишао поред гола.

У 56. минути прилика за домаћина. Изгубио је Хаџиахметовић лопту на средини терена, Заинутдинов након додавања Алипа стигао до прилике за ударац, али је Анел Ахмедхоџић сјајно реаговао.

Изабраници Иваyла Петева су и поред силних изостанака сјајно контролисали меч, те су препуштали веома мало лопту противнику.

Имала је наша селекција прави зицер у 62. минути сусрета. Превљак је сјајно одложио лопту и изиграо одбрану репрезентације Казахстана, лопта стиже до Цимирота који шутира високо преко гола.

Само минут касније још једна одлична прилика за наш тим. Един Џеко је сјајно прошао, шутирао, али је његов ударац зауставио Покатилов. Већ у наредном нападу из тог корнера имао је Џеко још једну шансу, али овај пут главом је шутирао преко гола.

Ипак , Босна и Херцеговина стиже и до другог гола. Стевановић је убацио лопту, капитен Един Џеко је пропустио, а нападач Еупена се сјајно снашао и постигао други гол на сусрету. Играо се 66. минут сусрета.

До краја утакмице изабраници Иваyла Петева рутински су привели посао крају и остварили прву, велику побједу у овим квалификацијама.

Наша репрезентација након тријумфа заузима другу позицију на табели групе Д са 6 освојених бодова, док је Казахстан посљедњепласирани са три бода.

У нашој групи данас са почетком од 18 сати играју Финска и Украјина.

Змајеви ће за три дана играти нови квалификациони сусрет, када ће у Лвиву гостовати селекцији Украјине.

(n1)