Карате клуб УНСУ на Балканском првенства у Поречу 2021: Марија Гавриловић вицепрвакиња Балкана у каратеу :: Semberija INFO ::

 

Карате клуб УНСУ на Балканском првенства у Поречу 2021: Марија Гавриловић вицепрвакиња Балкана у каратеу


У протекла три дана у Поречу је одржано Балканско првенство за дјецу до13 година, а упоредо и за сениоре и ветеране у мушкој и женској конкуренцији.

У саставу Репрезентације Босне и Херцеговине, наступала је наша чланица Марија Гавриловић, која је освојила сребрну медаљу у категорији 13 година (-44) и тако понијела титулу вицепрвакиње Балкана за 2021 годину’’, рекао је Горан Ивковић, предсједник УО Карате клуба УНСУ.



-Пут до финала у ком је минималним поразом (0:1) изгубила за злато од представнице Србије није био нимало лак. Након убједљиве побједе у првом колу над представницон Словеније (6:0), у другом колу, односно четвртфиналу је била боља од представнице Хрватске (2:0). У полуфиналу ју је дочекала репрезентативна колегиница, актуелна државна првакиња БиХ коју је наша такмичарка побиједила резултатом 2:0.

Гавриловићевој је ово најбољи званични међународни резултат, а постигла га је непотпуно опорављена и  спремна послије једноипогодишње паузе у раду због здравствених проблема. Она је вишеструка првакиња Републике Српске, појединачна и екипна, првакиња је Босне и Херцеговине и освајач преко 160 медаља са домаћих и међународних такмичења. Перспективни је спортиста града Бијељина’’, прецизирао је Ивковић.

Оно што треба напоменути, јесте да је поред Гавриловићеве још троје наших спортиста обезбиједило учешће на поменутом првенству. Међутим заједничком одлуком родитеља и УО клуба због недостатка финансијских средстава они, нажалост, нису путовали у Пореч. Кажемо нажалост, јер смо сигурни да би у супротном сигурно славили још неку медаљу, имајући у виду квалитет који посједују’’, мишљења је Горан Ивковић.

Ипак, каже, презадовољни су постигнутим резултатом, јер њихов клуб наставља континуитет освајања медаља са балканских првенства и тако још једном, наглашава, потврђује своју снагу и свој квалитет!



Поред Гавриловићеве из Републике Српске, а у саставу Репрезентације Босне и Херцеговине још троје спортиста је освојило медаље; сребро је припалоТеодори Ђукић (кк.,,Бусхидо") 11 година (-35), бронза Татјани Штрбац (кк.,,Синђелић") 12 година (+50) и бронза Вељи Милишићу (кк.,,16-а") 11 година (-50), сво троје из Бањалуке. Укупно четири освојене медаље за спортисте из Републике Српске и с обзиром на подршку и ниво улагања задовољавајуће је!

На првенству Балкана у Поречу учествовало је укупно 885 учесника из Хрватске, као домаћина, затим Бугарске, Македоније, Црне Горе, Турске, Србије, Грчке, Косова, Словеније и Босне и Херцеговине. У укупном пласману најуспјешнија је била Репрезентација Србије, док друга по успјешности била репрезентација Босне и Херцеговине.

-У име УО клуба и цјелокупног нашег колектива, упућујемо честитке нашој Марији, као и осталим освајачима медаља из Републике Српске и Босне и Херцеговине’’, истиче предсједник УО Карате клуба УНСУ.