Шампионат свијета у боксу: У Београду оборени бројни рекорди :: Semberija INFO ::

 

Шампионат свијета у боксу: У Београду оборени бројни рекорди


БЕОГРАД - На управо завршеном шампионату свијета у боксу, у Београду, оборени су бројни рекорди, а Србија се на најлепши начин вратила на свјетску мапу "племените вештине".

Како је саопштено из Боксерског савеза Србије, осим што је Владимир Мирончиков донио прву медаљу Србији на великим такмичењима после 26 година, оборен је рекорд са 101 државом учесницом, односно 670 боксера, а укупно 1.390 актера рачунајући тренере, чланове стручних штабова и делегације, уз ТВ преносе у 89 држава.

Први пут боксери су добили финансијске награде - 100.000 долара за прво мјесто, 50.000 за друго и 25.000 трећепласирани. Медаље су биле од чистог злата, чистог сребра и бронзе.

Српском боксу остало је седам рингова, 100 џакова и 1.000 рукавица за развој школе бокса. Историја светског бокса добила је новог рекордера у лику и дјелу Кубанца Хулија Цезара Ла Круза, који је у Београду дошао до петог свјетског злата, уз два олимпијска која је освојио у Рију и Токију.

Предсједник Организационог одбора шампионата био је предсједник Србије Александар Вучић, промотери чувени шампион Род Џонс Јуниор и глумац Милош Биковић, а такмичење је у 90 процената финансирано од стране главног спонзора АИБА - компаније Гаспром.

 "Завршетком Светског првенства бокс у Србији неће стати, напротив креће у нове походе, креће изградња Националног тренинг центра, што ће овај спорт код нас винути у сам светски врх у будућности. Наши репрезентатвци су већ окренути ка ономе што следи у наредној години, Европском шампионату, као и квалификацијама за Олимпијске игре у Паризу", поручују из Боксерског савеза.

Наредни шампионат свијета одржаће се за две године у главном граду Узбекистана Ташкенту.


Танјуг / Глас Српске