Пудар: Поносна сам на постигнуте резултате у Казању :: Semberija INFO ::

 

Пудар: Поносна сам на постигнуте резултате у Казању


Фото - Фена

Најбоља бх. пливачица Лана Пудар данас је допутовала у Сарајево, након успјешних наступа на Свјетском купу и Европском првенству у кратким базенима у руском Казању.

Петнаестогодишња Мостарка у Свјетском купу освојила је историјску бронзану медаљу за бх. пливање у дисциплини 100 лептир, док је на ЕП заузела шесто мјесто у истој дисциплини.

Поред тога на Свјетском купу освојила је четврто мјесто у дисциплини 200 метара лептир, док је била шеста у дисциплини 50 метара лептир.

На ова два такмичења укупно је поставила 14 државних рекорда у јуниорској и сениорској конкуренцији. 

- Поносна сам на ово што сам постигла у протекле двије седмице, прво на Свјетском купу па онда и на Европском првенству. Много ми значе ова такмичења. Стекла сам искуство, такмичила сам се са најбољим европским пливачицама и задовољна сам са постигнутим резултатима - казала је Пудар на прес-конференцији на Сарајевском аеродрому.

Тренер репрезентације БиХ и главни тренер Пливачког клуба Орка Мостар Алена Ћемаловић истакла је да такмичења у Казању нису најважнија у овој години те да сениорска првенства за Лану Пудар још увијек служе за стицање искуства. 

- Нисмо имали велика очекивања нити смо то Лани стављали на терет. Након овога морамо даље да радимо, ово је само било успутно такмичење, а очекује нас сениорско свјетско првенство у Абу Дабију а идуће године и  јуниорска првенства која су за нас најбважнија- истакла је Ћемаловић.

Предсјеник ПК Орка Дамир Ђедовић потцртао је да се нада да ће Ланини резултати довести до тога да град Мостар крене у изградњу олимпијског базена.


​БХРТ