ЛИОНЕЛ МЕСИ ПО СЕДМИ ПУТ ОСВОЈИО ЗЛАТНУ ЛОПТУ :: Semberija INFO ::

 

ЛИОНЕЛ МЕСИ ПО СЕДМИ ПУТ ОСВОЈИО ЗЛАТНУ ЛОПТУ


Foto: Tanjug
Лионел Меси, играч ПСЖ, освојио је Златну лопту на 65. додјели у Паризу.

Ово је седми пут како је освојио ову награду.

Треће мјесто заузео је италијански репрезентативац Жоржињо из Челсија, четврти је Француз Карим Бензема из Реала, пети још један Француз Нголо Канте из Челсија, док је Кристијано Роналдо завршио тек на шестом мјесту.
Роберт Левандовски је проглашен за нападача године, а голман ПСЖ-а Ђанлуиђи Донарума освојио је "Јашин" награду за најбољег голмана.

Меси: Левандовски је залужио "Златну лопту"

Аргентинац је у говору поводом примања награде изјавио да је нападач Бајерна Роберт Левандовски заслужио награду, те да су прошле године сви били сагласни у оцјени да је Пољак тај који треба да је добије, међутим, испријечила се пандемија.

Десеторица најбољих за "Златну лопту" били су: Мохамед Салах, Карим Бензема, Кевин де Брујне, Ђанлуиђи Донарума, Жоржињо, Нголо Канте, Роберт Левандовски, Килијан Мбапе, Лионел Меси и Кристијано Роналдо, који није присуствовао додјели због наводног карантина.

Најбољи млади играч је Педри из Барселоне, за најбољу фудбалерку проглашена је Алексија Путелас из Барселоне, док је шампион Европе Челси најбољи тим године.

Изабрани најбољи од 30. до 11. мјеста

На диоби 29. мјеста су Лука Модрић и Цезар Аспиликуета, Диоба 26. мјеста - Николо Барела, Ђерар Морено и Рубен Дијас, 25. мјесто је Фил Фоден, 24. Педри, 23. Хари Кејн.

На диоби 21. мјеста суЛаутаро Мартинес и Бруно Фернандеш, 20. Ријад Марез, 19. Мејсон Маунт, 18. Симон Кјаер, 17. Луис Суарес, 16. Нејмар, 15. Рахим Стерлинг, 14.  Леонардо Бонучи, 13. Ђорђо Кјелини, 12. Ромелу Лукаку, 11. мјесто Ерлинг Халанд.