ТРЕЋИ “РС ЧЕЛЕНЏ” ТУРНИР У КЈОКУШИН КАРАТЕУ 15. ЈАНУАРА :: Semberija INFO ::

 

ТРЕЋИ “РС ЧЕЛЕНЏ” ТУРНИР У КЈОКУШИН КАРАТЕУ 15. ЈАНУАРА


У Бијељини ће у суботу, 15. јануара бити одржан Трећи међународни „РС челенџ“ турнир у кјокушин каратеу, који Шинкјокушин клуб „ТРБ“ из Бијељине традиционално организује поводом Дана Републике Српске.

На турниру ће ове године учествовати такмичари из Пољске, Шпаније, Аустрије, Грчке, Румуније, Хрватске, Србије и Републике Српске, односно БиХ.

На овој спортској манифестацији која ће бити одржана у Етно селу “Станишићи” такмичиће се јуниор и сениори у три категорије – до 75, до 85 и преко 85 килограма, а за побједнике турнира у свакој сениорској категорији предвиђена је спортска стипендија од 1.000 евра.

Предсједник Шинкјокушин клуба “ТРБ” Игор Ранковић истакао је да ће на турниру ове године учествовати највећи број страних екипа до сада, што говори да је „РС челенџ“ постао препознатљив у карате круговима, што представља велику част али и одговорност домаћина да се из Биејљине, Републике Српске и БиХ у свијет пошаље најбоља спортска слика.

Први „РС челенџ“ турнир одржан је 2019. године на иницијативу већинског власника компаније Технички ремонт Братунац /ТРБ/ Славена Ристића и предсједника Шинкјокушин клуба “ТРБ” Игора Ранковића, с циљем афирмације кјокушин каратеа и мотивисања младих да се баве спортом.

Турнир ће почети у 18.00 часова, а обраћење медијима предвиђено је у 17.45 часова.