СЈАЈНА ЗВЕЗДА СРУШИЛА ОЛИМПИЈАКОС У ПИРЕЈУ! :: Semberija INFO ::

 

СЈАЈНА ЗВЕЗДА СРУШИЛА ОЛИМПИЈАКОС У ПИРЕЈУ!


Кошаркаши Црвене звезде победили су Олимпијакос у Пиреју резултатом 76:72 (22:21, 15:15, 19:16, 20:20) у 23. колу Евролиге.

На тај начин београдски црвено-бели су први пут после пет утакмица успели да савладају "братски" тим у гостима.
То је, такође, први пораз Олимпијакоса на домаћем терену ове сезоне у Евролиги, а Звездин трећи тријумф у гостима.
Сада Грци имају 12 победа и осам пораза, док је Звезда на обрнутом скору 8-12.

Олимпијакос је у овај меч ушао ослабљен без Шакила Мекисика, Костаса Папаниколауа и Јоргоса Принтезиса.
Звезда је много боље отворила утакмицу, чврстом одбраном и добром реализацијом у нападу, па је врло брзо дошла до + 10 (20:10).

Међутим, све добро што је радила, тада је престала, што је резултовало преокретом, а све се некако поклопило са уласком Костаса Слукаса у игру и погодивши тројку практично "са клупе".

Олимпијакос је одговорио серијом 11:0, која се почетком друге деонице продужила до 16:2 за преокрет (26:22).
Али успела је Звезда на време да "повуче ручну" и да поново заигра боље, те успостави резултатски егал и потом поново поведе.

Још средином другог квартала је Звезда стигла до осам украдених лопти чиме је већ тада изједначила сезонски просек по утакмици у Евролиги.

Такав однос снага се одржао до краја првог полувремена када је резултат гласио 37:36 у корист београдских црвено-белих.

Велики проблем за Звезду у овом мечу биле су "2 + 1" ситуације. Заиста их је било превише и њима се Олимпијакос одржавао у животу, а почетком треће деонице поново повео.

Све остало је углавном функционисало и Звезда је одмах одговорила новом серијом 13:2 којом је стекла осетну предност резултатом 50:42.

Враћао се Олимпијакос до -2, али је Звезда овог пута одбијала те налете и умела је да сачува разлику између четири и шест поена.

Све до три и по минута пре краја када је седми пут на мечу дозвољено 2 + 1, а је и Везенков убацио "флоутер", те довео домаће до 66:65.

Али и тај налет је Звезда одбила. И то тако што је одмах поентирала преко Калинића, крај је означио, нико други него центар Олимпијакоса Мустафа Фал.

И то тако што је 50 секунди пре краја уместо офанзивног скока пронашао Добрића на другој страни терена који је закуцао за 74:67.

(Б92)