ЗАБЛИСТАЛЕ КАДЕТКИЊЕ КК „УНСУ“ :: Semberija INFO ::

 

ЗАБЛИСТАЛЕ КАДЕТКИЊЕ КК „УНСУ“


Foto
У недјељу, 20. фебруара 2022. године, у Вишеграду је одржано Првенство Републике Српске за кадете, јуниоре и У21. Наступило је 313 такмичара из 42 клуба.

Карате клуб „УНСУ“ из Бијељине је имао шесторо представника: Трипуновић Вукашин (кадети -52кг), Гавриловић Марија (кадеткиње -47кг), Трифковић Марија (кадеткиње -54), Ђурић Ања (кадеткиње +54), Голијан Невен (јуниори +76) и Ђурић Обрад (У21 сениори -60).

-У екипном дијелу клуб ће представљати млада екипа кадеткиња у саставу: Ђурић, Трифковић и Гавриловић.

Кажемо млада, јер након успјешних година иза нас у пионирској конкуренцији наше дјевојчице од овог првенства званично постају кадеткиње и за њих ће ово бити први званичан наступ у тој конкуренцији. Подсјећамо, да су оне актуелне појединачне и екипне првакиње Српске у пионирској конкуренцији. Први званичан наступ у кадетској конкуренцији имат ће и Трипуновић актуелни пионирски вицепрвак Српске и седмопласирани са Свјетске лиге недавно у Венецији“, саопштили су пред почетак првенства из КК „УНСУ“.
 
По завршеном Првенству Републике Српске каратисти КК „УНСУ“ у Бијељину су донијели три медаље. У појединачној конкуренцији, Марија Гавриловић је освојила бронзану медаљу док је Обрад Ђурић изборио сребрено одличје и постао вицепрвак Републике у категорији млађих сениора.
У екипној конкуренцији, кадеткиње КК „УНСУ“ (Марија Трифковић, Ања Ђурић и Марија Гавриловић) освојиле су златну медаљу.
 
Бијељину је представљао и Карате клуб „Шампиони“ који су на Првенству наступили са пет такмичара. Шампиони су се у Бијељину вратили са четири медаље: Александар Новицки (јуниори +76кг) и Лазар Марковић (јуниори +68кг) освојили су златне медаље, док су сребрене медаље изборили Хелена Ивковић (кадети) и Никола Зеленовић Благојевић (јуниори +68кг).



-Имамо капацитета да се у овој години са овим тимом пласирамо на Европско и Свјетско првенство. Свако од њих може бити први у Босни. Имамо свјетски тим“, рекао је за „Семберија ИНФО“ Милорад Марковић, тренер КК „Шампиони“.
 
У генералном пласману шесту годину за редом прво мјесто је заузео КК “Енергија” из Бањалуке, друго мјесто припало је КК “Нитен” из Градишке а треће КК “Синђелић” из Бањалуке.

Организатор првенства је Карате савез Републике Српске, а технички организатор Карате клуб „Дрина“ из Вишеграда.

(Семберија инфо)