ПЕТАРДА ФЕЈНОРДА У ХУМСКОЈ :: Semberija INFO ::

 

ПЕТАРДА ФЕЈНОРДА У ХУМСКОЈ


Foto: Starsport
Фудбалери Партизана убедљиво су поражени у Хумској од Фејенорда (5:2), у првом мечу осмине финала Лиге конференција.

Црно -бели су два пута имали предност на овој утакмици, али је бивши првак Европе у другом полувремену стигао до преокрета и тријумфа.

Истакли су се Луис Синистера са голом и две асистенције, односно капитен Јенс Торнстра, који је постигао први и последњи гол.

Стрелци за Фејенорд били су још и Сиријел Десерс,те Лутсхерел Гертруида, док су за Партизан погађали Бирбас Натхо, који је због повреде одмах морао да изађе,те Немања Јовић, његова замена.

Деловало је до 50. минута да Партизан може до повољног резултата, али је Фејенорд тада додатно појачао и онако велики притисак и на крају приредио потоп у Хумској, са четири гола за двадесетак минута.

Гости из Ротердама су боље и започели овај сусрет и у уводној фази утакмице имали су две добре шансе.

Прво у шестом минуту преко Нелсона, који је лако предриблао Урошевића и шутирао у ближу угао опрезног Поповића. Минут касније, са ивице петерца је преко гола после корнера шутирао Гертрауда.

Фејенорд доминацију на старту није крунисао голом, али је зато Партизан до њега стигао из свог првог правог излета на противничку половину.

Док је Мениг покушавао да се избори са противничким дефанзивцима на ивици казненог простора, лопта се срећно одбила и на њу је у 13. минуту налетео Бирбас Натхо, који је лопту послао у мрежу иза леђа Бејлова.

Том приликом израелски везњак се и повредио, због чега је морао да напусти игру, а уместо њега на терен је ушао Немања Јовић.

Није много требало Фејенорду да стигне до изједначења. Комбиновао је капитен Јенс Торнстра са Синистером, а онда са висине пенала послао лопту по земљи – и од стативе у мрежу Поповића.

Партизан је у првом полувремену имао само још једну добру шансу и то два минута после примљеног гола. После корнера Вујачић је на другој стативи скинуо лопту са ноге Јовићу, који је био у бољој позицији, и пребацио је преко пречке.

Фејенорд је у наставку првог дела меча поново с времена на време преузимао иницијативу, а највише проблема одбрани домаћих правио је брзоноги Нелсон.

Друго полувреме није могло боље да почне за домаће, пошто је нови водећи гол за Партизан постигао Немања Јовић.
Њему је требало око 45 секунди у наставку да савлада Бејлоа – погодио је након одбитка и неуспешне интервенције дефанзивца гостију.

Ипак , догодила се реприза са старта меча, а Фејенорду је до новог поравнања било потребно мање времена, тек пет минута. Стрелац је био Сиријел Десерс.

Смушено је деловала одбрана црно-белих, асистент је поново био Синистера, који је пребацио противничке дефанзивце, а чини се и да је голман Поповић морао боље да реагује.

Није се ту зауставио Фејенорд, низао је шансе, претио, а онда у 64. минуту стигао и до преокрета. Шут Синистере после сјаног продора по левој страни неутрализовао је Поповић, али је лопта стигла тачно до десног бека Гертруиде, који је са ивице шеснаестерца постигао ефектан гол.

Луис Синистера, лево крило гостију, након две асистенције и учешћа код трећег гола, и сам је успео да се упише у стрелце, на сјајан начин. Са више од 20 метара прихватио је лопту после интервенције главом Саничанина и онда мајсторским волеј ударцем савладао Поповића.

Убедљиву победу и отклањање сумње пред реванш у Ротердаму, потврдио је капитен Јенс Торнстра у 77. минуту , својим другим поготком на мечу.

(b92)