СОФИЈА РАКИЋ - ТАКО МЛАДА А СЕНИОРСКИ ПРВАК И РЕКОРДЕР БиХ :: Semberija INFO ::

 

СОФИЈА РАКИЋ - ТАКО МЛАДА А СЕНИОРСКИ ПРВАК И РЕКОРДЕР БиХ


Foto
Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић данас је уприличио пријем за делегацију Стрељачког клуба „ТРБ“ из Бијељине. Делегацију су чинили двоје најодликованијих стријелаца овог младог стрељачког клуба: Предраг Ракић, мајстор стријелац и његова кћерка Софија Ракић.

Непосредни повод данашњег пријема био је наступ стријалаца СК „ТРБ“ на 28. Првенству БиХ за сениоре и сениорке у Сарајеву. На овом првенству Софија је постала државни шампион БиХ у сениорској конкуренцији у категорији ваздушни пиштољ - жене а њен отац је освојио друго мјесто у категорији ваздушни пиштољ - мушкарци.

-Постигли смо велике резултате иако се ја не бавим дуго овим спортом. Стрељаштвом се бавим тек нешто више од годину и по. Пошто се мој отац такође бави стрељаштвом ја сам од малена у стрељани гдје сам упознала много такмичара који се такмиче на високом нивоу и сви они су допринијели да ја заволим овај спорт“, рекла је Софија Ракић откривши да јој је жеља учешће на великим свјетским такмичењима.

Софија има 13 година и актуелни је рекордер Босне и Херцеговине у јуниорској и сениорској конкуренцији у категорији ваздушни пиштољ. Шест пута је постављала рекорд БиХ у овој категорији. Стрељачки савез Републике Српске одао јој је признање као најбољој у кадетској, јуниорској и сениорској категорији за 2021. годину.

-Софија је понос нашег града. Захваљујући њеном преданом раду и таленту сигурно да ће се за Софију чути још више. Са непуних 14 година она је власник државног рекорда и у кадетској и у јуниорској и у сениорској конкуренцији. Софија ће, надамо се, мотивисати и друге младе из нашег града да крену њеним путем. Поред лијепих жеља разговарали смо и о конкретној подршци из буџета Града Бијељина за Софију и за Стрељачки клуб „ТРБ“ као и плановима за наредни период који се тичу организације једног озбиљног такмичења у стрељаштву. Имамо план да заједно са Стрељачким савезом Републике Српске и Стрељачким савезом Србије у нашем граду организујемо једно респектабилно стрељачко такмичење и на тај начин позиционирамо Бијељину као важан центар стрељачког спорта“, истакао је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

(Семберија инфо)