ДОМИНАНТНА ИВАНА ШПАНОВИЋ ЈЕ СВЕТСКА ДВОРАНСКА ШАМПИОНКА! :: Semberija INFO ::

 

ДОМИНАНТНА ИВАНА ШПАНОВИЋ ЈЕ СВЕТСКА ДВОРАНСКА ШАМПИОНКА!


Foto
Српска атлетичарка Ивана Шпановић Вулета други пут у каријери постала је светска дворанска шампионка у скоку удаљ – код куће у Београду је скочила 7,06 метара!

Претходно је најбоља на свету у дворани била у Бирмингему 2018. године, а у Београду је годину дана раније била и европска дворанска шампионка, једна од три њене европске дворанске титуле.

Интересантно, Ивана Шпановић је имала два исправна скока од шест серија, и оба су била најбоља у финалу, пошто је у другој серији скочила 6,89.

Друго место заузела је Нигерија Езе Бруме, која је на Олимпијским играма у Токију била бронзана испред Шпановић. Бруме се мучила на старту, али је скочила 6,85м.

Треће место заузела је Британка Лорејн Јуџин, која је у трећој серији скочила 6,82.

Следе две Американке – Тифани Флин (6,78) и Кваниша Буркс (6,77), па Украјинка Марина Бек-Романчук (6.73), Фатима Дијаме из Шпаније (6,71) и Нигеријка Рут Усоро (6,69).

Милица Гардашевић, друга српска представница, прва два пута је преступила, затим је прескочила 6,59 метара и мало јој је недостајалода избори још три покушаја. Овако, завршила је на деветој позицији.