БИЈЕЉИНА ДОБИЛА ШАМПИОНА БиХ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА ДОБИЛА ШАМПИОНА БиХ


Модрича је у дане викенда иза нас била домаћин Државног првенства БиХ у каратеу за кадете, јуниоре и млађе сениоре. Била то прилика да се на једном мјесту окупе сви који нешто значе у карате спорту у Босни и Херцеговини у овим категоријама. На такмичењу су учешће узеле 102 екипе и 603 учесника.

Боје Карате клуба „Шампиони“ из Бијељине бранило је пет такмичара: Ивковић Хелена (кадети, +54кг, борбе), Марковић Лазар (јуниори, -68кг, борбе), Новицки Александар (јуниори, +76кг, борбе), Симић Милош (јуниори, -76кг, борбе) и Зеленовић Благојевић Никола (јуниори, -68кг, борбе).

Недјеља је била резервисана за такмичења у јуниорској категорији. Тако смо, након такмичења у категорији јуниора -68кг на побједничком постољу имали прилику видјети двојицу Шампиона: златну медаљу је освојио Лазар Марковић а бронзану Никола Зеленовић Благојевић.

Треба напоменути да је почетком овог мјесеца нови шампион Босне и Херцеговине, Лазар Марковић на Међународном турниру „Бушидо Бања Лука ОПЕН 2022“ у изразито јакој конкуренцији освојио златну медаљу.