ДВОРОВЉАНСКИ ДЈЕЧАЦИ ИГРАЛИ НЕРЈЕШЕНО: :: Semberija INFO ::

 

ДВОРОВЉАНСКИ ДЈЕЧАЦИ ИГРАЛИ НЕРЈЕШЕНО:


У оквиру 18. кола Друге лиге Републике Српске - исток на Палама је одигран меч двије екипе из средине табеле, ФК „Романија“ Пале и ФК „Пролетер“ из Дворова. Меч је одигран без побједника са по два поготка у мрежама обје екипе. Након свих одиграних утакмица 18. кола Друге лиге РС, ФК „Пролетер“ се налази на осмом мјесту на табели са 24 бода док је екипа Романије два мјеста ниже са 20 бодова. У наставку доносимо извјештај са утакмице из пера Владана Симеуновића.

-Изваредан успјех дјечака из Дворова на гостовању у Палама код неугодне „Романије“. Играна је првенствена утакмица по блатњавом терену тешком за игру и контролу лопте. Почетак није мирисао на добро за госте јер су домаћини већ у 21. минути искористили досуђени казнени ударац и повели са 1:0. У 34. минути је било 2:0 а погодак је постигао Симанић након продора по лијевој страни. Друго полувријеме гости су заиграли ангажованије и покушали се организовати у чему су и успјели. У 75. минути агилни и спретни Вања Секулић краде једну лопту на средини терена а потом сам излази пред вратара домаћина којег вара, заобилази и постиже погодак. И даље се гости бране а домаћини нападају. У 86. минути гости долазе до поравнања резултата. Ћатић је извео ударац са угла са десне стране на прву стативу гдје лопту главом на другу стативу пребацује Секулић а Јован Лакић рутинирано ногом лопту шаље у небрањену мрежу. До краја сусрета домаћини су имали шансу за постизање поготка али је млади вратар Станковић изваредно одбранио шут и прослиједио лопту у корнер. На самом крају утакмице гости су могли и до побједе. Поново Секулић краде једну лопту на центру игралишта, међутим није имао снаге да сам крене према голману него лопту покушава додати добро постављеном Лакићу али домаћа одбрана зауставља лопту а и судија у том моменту означава крај утакмице. Иначе, треба истаћи и коректно и добро суђење судијске тројке на овој утакмици који су дозволили игру и који су заштитили интегритет фудбала. Испраћени као губитници, вратили се као хероји. Напомиње се да су за Дворове наступали све сами дјечаци властите школе фудбала ФК “Пролетер“ Дворови, већина са тек напуњених 16 година живота. То је доказ да улагања у омладински фудбал увјек буду награђена а Дворови неће бринути за своју будућност. Сљедећу утакмицу ФК “Пролетер“ Дворови игра у суботу, 26. марта 2022. године у 15 часова на стадиону у Дворовима против ФК “Губер“ из Сребренице.“

-Бод на Палама са дјецом ФК “Пролетера”, без пола екипе, данас у саставу од 15 играча 11 из наше школе фудбала а девет стартера... Браво момци”, поручили су из ФК “Пролетер” Дворови.
ФК “РОМАНИЈА“ ПАЛЕ – ФК “ПРОЛЕТЕР“ ДВОРОВИ
РЕЗУЛТАТ: 2:2 (2:0)
СТРИЈЕЛЦИ: Лукић Немња у 21., Симанић Богдан у 34. минуту за Романију, Секулић Вања у 75. и Лакић Јован у 86. минуту за Пролетер.

ФК РОМАНИЈА: Јокић Немања, Терзић Саво, Јошовић Филип (Хршум Данило од 80. минута), Тробок Милан, Симанић Богдан (Ћосовић Мирко од 73. минута), Лукић Немања, Ковачевић Ђорђе (Живковић Никола од 58. минута), Пандуревић Марко, Благојевић Марко, Баричанин Његош, Цицовић Борислав. Тренер: Сретко Вуксановић.
ФК ПРОЛЕТЕР: Станковић Јован, Секулић Вања, Магазин Милош, Мркајић Богдан, Матијевић Славко, Барјактаревић Борислав, Симеуновић Огњен (Петковић Миладин од 75. минута), Ћатић Никола, Јовановић Слободан, Лакић Јован,Вукомановић Игор. Тренер: Драган Матић.