ККК „БИЈЕЉИНА“ НАСТАВЉА БАЛКАНСКУ ЛИГУ :: Semberija INFO ::

 

ККК „БИЈЕЉИНА“ НАСТАВЉА БАЛКАНСКУ ЛИГУ


Клуб кошарке у колицима „Бијељина“ такмичи се у Балканској лиги кошарке у колицима (Balkan Wheelchair Basketball League - BWBL). Ову лигу чине екипе из четири државе Балкана: Босне и Херцеговине (ККК „Бијељина“), Бугарске (БКХУ „Левски“ Софија), Црне Горе (КК ОСИ „Парамонт“ Подгорица) и Србије (ККК „Наис“ Ниш). Досада су одиграна два турнира, у Бијељини (у октобру) и Подгорици (у новембру). Слиједи трећи турнир у Нишу који ће се одржати од 25. до 27. марта ове године.

-ККК „Наис“ је наш братски клуб, а Ниш наша друга кућа, као и њима Бијељина. Волимо да долазимо у Ниш, јер нас дочекају како се само пожељети може. Потрудили су се да испромовишу турнир, очекују госте из других градова. Мислим да ће бити доста више публике него што смо навикли. Зато једва чекамо да играмо у култној дворани Чаир“, рекао је Ново Трифуновић, тренер ККК „Бијељина“.

Екипа ККК „Бијељина“ у Нишу ће наступити комплетна. Иако су без пораза до сада, позивају на опрез.

-Никада састав ККК „Бијељина“ није био јачи, а да ли ће то бити довољно, видјећемо. Једно је сигурно, даћемо све од себе. Све зависи од нас“, рекао је Страхиња Росуљаш, најмлађи играч ККК „Бијељина“.
 

Организација турнира Балканске лиге је јако комплексна. Међутим, домаћин најављује велики број волонтера који су углавном студенти чувеног Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу. 

На турниру у Нишу одиграће се два кола Балканске лиге кошарке у колицима. У оквиру петог кола састаће се подгорички КК ОСИ „Парамонт“ и БКХУ „Левски“ те домаћин, KKK „Наис“ и KKK „Бијељина“. У шестом колу снаге ће одмјерити  КК ОСИ „Парамонт“ и KKK  „Бијељина“ те ККK „Наис“ и БКХУ „Левски“.

Послије четири одиграна кола Балканске лиге кошарке у колицима на првој позицији је КKK Бијељина са максималним учинком из четири утакмице и освојених осам бодова. Слиједе екипе KK ОСИ „Парамонт“ и  KKK „Наис“ са по шест и посљедњепласирани  БКХУЛевски из Софије са четири бода.

Ништа без Бијељинаца из дијаспоре

Чувени међународни IWBF судија у кошарци у колицима, Саша Лакић из Клагенфурта, био је едукатор суђења на првом турниру у родној Бијељини, а доћи ће и на турнир у Нишу. Током лиге, судије имају подршку и проф. Дамира Куносића, контролора суђења на посљедњим Параолимпијским играма у Токију.

-Одговорно тврдим да је организационо, ККК „Наис“ најбрже растући клуб у региону. Ниш је једна здрава кошаркашка средина која жели да напредује у свим сферама кошарке у колицима, а моја је мисија да дам свој допринос у едукацји судија“, рекао је Саша Лакић, и додао да је срећан што ће видјети своје Бијељинце.

Више о BWBL можете видјети на: ФБ страници BWBL (https://www.facebook.com/balkanswheelchairlbasketballegue/) и ККК Наис (https://www.facebook.com/naisklubkosarkeukolicima/).